Home Ā» Indiase dahl van linzen, heerlijk warm comfortfood!
dahl van linzen

Indiase dahl van linzen, heerlijk warm comfortfood!

In de herfst stijgt mijn behoefte aan heerlijk warm comfortfood naar grote hoogten. Stoofschotels, ovenschotels, suddervlees, heerlijk allemaal! Een fijne vegetarische variant is deze Indiase dahl van linzen.

Indiase dahl van linzen

Dahl

Dahl is een gerecht uit de Indiase keuken en wordt gemaakt van peulvruchten zoals linzen, erwten of bonen die ontvliesd en gebroken zijn. Een eiwitrijk gerecht, dus heel geschikt voor vegetariĆ«rs. Het woord dahl komt uit het Sanskriet en betekent ‘splitsen  of breken’.

rode linzen

Linzen

Ik maakte deze dahl met de rode linzen van Valle Del Sole. Deze zijn te koop bij Albert Heijn. Bij de dahl eet ik het liefst naan, om lekker mee te dopen. Je kunt naan ook heel goed zelf maken! En het fijne is ook: dit gerecht is echt in een handomdraai gemaakt.

Indiase dahl van linzen

Indiase dahl

Wat heb je nodig (2 personen)

Dahl van linzen

Indiase dahl

Winters warm comfort food en in een handomdraai klaar!
Afdrukken Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: comfortfood, vegetarisch
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

  • 125 gram rode linzen
  • 0,5 bouillonblokje groente
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm verse gember geschild
  • 0,5 theelepel kurkumapoeder
  • 0,5 theelepel garam masala
  • 0,5 theelepel komijnpoeder
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 gram tomatenblokjes in blik
  • 2 eetlepels yoghurt Turkse of Griekse
  • verse koriander naar smaak

Aan de slag!

  • Spoel de linzen goed schoon en zet ze op met een halve liter schoon water en een half bouillonblokje. Breng aan de kook en ook de linzen op een laag vuur gaar in 10 minuten.
  • Snijd de ui fijn en fruit in een scheutje olie in de pan. Pers met een knoflookpers de knoflook en de gember erboven uit. Voeg de garam masala, kurkuma en komijnpoeder toe en bak even kort mee.
  • Doe de kokosmelk en tomatenblokjes erbij, breng aan de kook en laat op laag vuur ca. 10 minuten koken.
  • Giet de linzen af en voeg toe. Breng op smaak met zout.
  • Eet de dahl in een diep bord of grote kom met (eventueel) een lepel dikke yoghurt en wat fijngesneden koriander.
Delen op Facebook

Bewaar het recept voor Indiase dahl van linzen op Pinterest:

Ik heb voor dit recept de linzen toegestuurd gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Summary
recipe image
Recipe Name
Indiase dahl van linzen
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*