Aziatische keuken

Japanse tonijnsalade

Japanse tonijnsalade

Qua broodjes ben ik eigenlijk best saai. Of liever, qua broodbeleg.  Ik ben en blijf een kaasmonster dus op brood eet ik het liefst: kaas. Oude kaas, geitenkaas, roomkaas. Er is met kaas natuurlijk genoeg te variëren. Maar verandering van smaak doet eten dus probeerde ik dit keer een broodje […]

Oosterse wortelsoep

Oosterse wortelsoep

Ja hoor, ik heb de smaak inmiddels helemaal te pakken. Ik hou van soep! Wie had dat kunnen denken. Voordeel is dat er weer een wereld aan receptjes voor mij opengaan. Zo veel lekkers te proberen! Bovendien is soep de ideale manier om wat extra groente binnen te krijgen. Ik […]

Thaise groene curry met aubergine en kip

Sinds Peter en ik elkaar bijna 24 jaar geleden in Thailand hebben leren kennen hebben wij een zwak voor de Thaise keuken. Vrijwel iedere week komt er wel een Thais gerecht op tafel. Ook omdat je – met een kant-en-klare currypasta – binnen een half uur een lekkere maaltijd op tafel […]

asian pulled beef

Asian pulled beef

Bij collega foodblogger foodensomuchmore kwam ik laatst een recept voor Asian pulled beef tegen. En ik wist meteen dat ik dit moest gaan maken. Ik ben dol op de Aziatische keuken en op langzaam gegaard vlees. Je kunt me bijvoorbeeld wakker maken voor een heerlijke rendaging daging. Dit recept zag […]

sushi taartjes

Sushi taartjes

Ik was ze al vaker tegengekomen op Pinterest, de onuitputtelijke bron van inspiratie: sushi taartjes. Ik ben dol op sushi en sashimi, in alle vormen en maten! Ik eet graag sushi-salade of temaki sushi omdat ze zo makkelijk klaar te maken en voor te bereiden zijn. Maar met deze sushi taartjes is daar […]

De makkelijke doordeweekse maaltijd: Indiase curry

Veel mensen kiezen doordeweeks voor een snelle en makkelijke maaltijd. En in veel gevallen is dat een Italiaans pastagerecht. Maar wist je dat je in bijna net zoveel tijd (20-30 minuten) ook een heerlijke Indiase curry op tafel kunt zetten? En helemaal fijn: de meeste ingrediënten kun je laten thuisbezorgen […]

Singapore Food Fair + recept rendang curry chicken!

Afgelopen zaterdag vond in de Kookfabriek in Amsterdam de Singapore Food Fair 2015 plaats. Samen met een aantal prijswinnaars van mijn blog én met collega-blogger Eef van Eefkooktzo volgde ik daar een culinaire Masterclass “Reis door Azië”. Singapore Food Fair In de prachtige kookfabriek gingen we aan kookeilanden aan de […]

Ikea foodchallenge: Indiase curry met kipballetjes

Misschien had je het al gezien op Facebook of Instagram: samen met een aantal andere ‘insiders’ en Uit Pauline’s keuken doe ik mee aan de Ikea Foodchallenge. De uitdaging? Een nieuw gerecht bedenken voor het restaurant van Ikea. De prijs? Naast eeuwige roem win je ook nog eens een droomkeuken […]

Smoor djawa

Sinds mijn zelfgemaakte rendang daging heb ik de smaak van Indonesische suddervlees helemaal te pakken. Het is namelijk zo ontzettend lekker!! Ik ben sowieso fan van suddervlees dus het volgende gerecht op mijn ‘to cook’ lijstje moest wel de smoor djawa worden. Van smoor djawa zijn – zoals bij alle […]

Banaan in kokosmelk (Thais dessert)

Ik ben een echte fan van toetjes. Niets kan mij zo blij maken als een uitgebreide dessertkaart. En niets kan een goed etentje zo’n domper geven als een kaart waarop alleen een dame blanche of iets met vruchten uit blik is terug te vinden. Ik kijk dan ook vaak eerst op […]