Home » Peking eend pannenkoekjes
Peking eend pannenkoekjes

Peking eend pannenkoekjes

Peking eend pannenkoekjes, wij zijn er als gezin dol op. Zelf Peking eend maken is een hele klus, maar dit recept voor zo-goed-als-echte Peking eend pannenkoekjes maak je thuis prima zelf!

Pekingeend

Uit eten of zelf maken

We eten het graag als we uit eten gaan in Chinatown (Full Moon City, op de foto hierboven, aanrader!) of kopen een kant-en-klaar pakket uit de diepvries bij de Amazing Oriental. Daarin zit Peking eend die je nog even kort in de oven moet doen, pannenkoekjes en saus. Bij deze grote Aziatische supermarkt, maar ook vaak bij de toko, koop je ook de pannenkoekjes. Eendenborstfilet haal je bij de slager, een heerlijk stuk vlees. Maak ook eens deze eendenborstfilet met mandarijnenmarmelade.

Peking eend pannenkoekjes

Peking eend pannenkoekjes

Peking eend pannenkoekjes

Peking eend pannenkoekjes

Een makkelijke en snelle versie van de beroemde Chinese Peking eend pannenkoekjes!
Afdrukken Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinese
Trefwoord: vlees
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten
Marineren: 1 uur
Porties: 2 personen

Ingrediënten

Aan de slag!

  • Laat de peking eend pannenkoekjes ontdooien.
  • De pannenkoekjes kun je (volgens aanwijzing op de verpakking) ontdooien in de magnetron of - als je die hebt - in een stoommandje boven een pan heet water. Doe dit vlak voor serveren, de pannenkoekjes zijn in een paar minuutjes heet. 
  • Kerf de vetlaag van de eendenborstfilet met een scherp mes kruislings in. Alleen de vetrand, niet het vlees! Meng de mirrin, sojasaus en five spice kruiden in een schaal en laat hierin de eendenborstfilet in de koelkast tenminste 1 uur marineren. Langer mag altijd. Haal een half uur voor bereiden uit de koelkast.
  • Snijd de komkommer (verwijder de zaadjes uit het midden) en ook de lente-ui in dunne reepjes.
  • Verwarm een koekenpan op het middelhoog vuur (je hoeft geen boter of olie toe te voegen). Bak de eendenborstfilet met de vetlaag naar beneden in de hete pan. Bak na ca. 6 minuten de andere kant in het gesmolten vet. Ik hou zelf wel van een rood, wil je doorbakken hou dan zo'n 8 minuten per kant aan. 
  • Laat het vlees even rusten onder aluminiumfolie en snijd daarna in dunne plakken.
Delen op Facebook
Summary
recipe image
Recipe Name
Peking eend pannenkoekjes
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*