Home » Singapore Food Fair + recept rendang curry chicken!

Singapore Food Fair + recept rendang curry chicken!

Afgelopen zaterdag vond in de Kookfabriek in Amsterdam de Singapore Food Fair 2015 plaats. Samen met een aantal prijswinnaars van mijn blog én met collega-blogger Eef van Eefkooktzo volgde ik daar een culinaire Masterclass “Reis door Azië”.

Singapore Food Fair

Kookfabriek Amsterdam Singapore Food Fair

In de prachtige kookfabriek gingen we aan kookeilanden aan de slag met twee recepten: Rendang curry chicken en Rijstvermicelli met Crispy Prawn chili. Onder deskundige leiding van een Singaporese chef-kok kookten we met de heerlijke ingrediënten die voor ons lagen uitgestald. Verse limoenbladeren en citroengras (oh, die heerlijke geuren), shiitake paddestoelen en choy sum bladeren (kende ik nog niet). En heerlijk geurende olieën als sesam- en knoflookolie.

Kookeilanden kookfabriek
Ik had nog niet eerder een rendang gemaakt met kip maar wat een ontdekking is dat. Je kunt hiermee in korte tijd een heerlijk gerecht op tafel zetten. Gebruik wel altijd kippendijen, het vlees ervan is veel malser dan de kipfilets die de meeste Nederlanders graag kopen. Na het koken gingen we aan tafel om onze zelfgemaakte gerechten te proeven en natuurlijk voor de Aziatische proeverij!Allerlei hapjes en drankjes werden geserveerd: ginseng thee, macha latte, Singapore sling cocktail, paarse noodles, dimsum met garnalen, sojapudding, en ga zo nog maar even door. En dat om 11.00 uur ‘s morgens! Ook liepen er allemaal Aziatische producenten rond die vol trots vertelden over hun producten. Zo leuk was dat!

Logo Singapore Food Fair

 

Singapore geldt als het culinaire kruispunt van Azië waar alle keukens bij elkaar komen. Veel Aziatische foodmerken presenteerden zich dit weekend dan ook onder de slogan “United Tastes of Asia”. Bij de organisator van de Singapore Food Fair, de Aziatische supermarktketen Amazing Oriëntal, zijn al deze authentieke merken ook te koop.

Selfie Anne-Marie & Eef
Anne-Marie & Eef

Amazing Oriental

Na de masterclass mochten we in de naastgelegen groothandel van Amazing Oriëntal gaan shoppen! Je kijkt er werkelijk je ogen uit! Meer dan 8000 producten, van vers tot diepvries, conserven, noodles, rijst, bakmixen, kruiden, thee, curry’s, sauzen etc.etc. Je kunt er rustig een halve dag doorbrengen! Ook in de supermarkt vonden allerlei kookdemonstraties plaats en kon je naar hartenlust proeven.
Amazing Oriental groothandel Beverwijk
Ook was het erg fijn dat er veel personeel in de winkel aanwezig was dat vol enthousiasme uitleg gaf bij de verschillende ingrediënten en toepassingen. Ik ging dan ook naar huis met een tas vol heerlijkheden, van de heerlijke matcha latte poeder (zo’n heerlijke drank) tot de rendang curry van de masterclass.
De verse citroenblad uit de diepvries rook je zelfs door het plastic zakje heen! Ik zag nog veel meer heerlijke producten, vooral ook vers en diepvries, maar moest ook nog een treinreis van een uur terug maken. Gelukkig zit er ook een filiaal van Amazing Oriëntal in Den Haag.Het recept van de rendang curry chicken geef ik je hieronder. Het recept van de curry en de rijstvermicelli zijn – samen veel andere recepten – opgenomen in de gratis App ‘Thuiskok Azie”. Deze app is te downladen voor smartphone en tablet in de Apple Appstore en Google playstore.

Rendang curry chicken

Recept rendang curry chicken (4 personen)

  • 1 pak Corniche rendang curry pasta
  • 4 verse limoenbladeren
  • 1 stengel citroengras
  • 400 gram kippendijen
  • 150 ml kokosmelk
  • zeezout
  • palmsuiker
  • 3 eetlepels olie
  • voorgekookte kleine aardappeltjes (handvol)
  • verse koriander (bosje)

Verwarm de olie in een pan op middel hoog vuur. Voeg de curry pasta toe en bak even aan. Snij de citroengras in twee stukken en plet de stengels een beetje met de zijkant van een mes. Scheur de limoenbladeren in stukken. Doe de citroengras en limoenbladeren in de pan. Schenk al roerend de kokosmelk voorzichtig in de pan. Snij de kip in stukken en voeg toe aan de kokoscurry. Doe ook de aardappeltjes er bij.

Roer goed door, draai het vuur laag en laat met een deksel op de pan circa 10 minuten sudderen totdat het vlees gaar en de aardappelen zacht zijn. Voeg suiker en zout naar smaak toe en roer het geheel nog een keer door. Serveer met fijngehakte verse koriander. Serveer met noodles of rijst.

2 Comments

  1. Wat is je verslag leuk geworden. Die foto van ons 😀 Was zeker een geslaagde dag!!

  2. Dank je wel! Ik vond het ook super gezellig om samen met je te koken.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*