Home » 7 x gezellige wintercocktails
Wintercocktails - Bramble 75

7 x gezellige wintercocktails

Door gastblogger Dieneke van der Waal – Normaal is de tijd voor kerst een gezellige tijd met mooi versierde winkels en veel voorbereidingen voor de feestdagen. Veel mensen zijn al weken van tevoren met alle voorbereidingen bezig. Helaas zullen dit jaar, door de harde lockdown,  de feestdagen er heel anders uitzien. Doordat ongeveer alles gesloten is zullen we dit jaar de slingers zelf op moeten hangen. Uiteten of ergens gezellig een cocktailtje drinken zit er dit jaar even niet in. Het enige voordeel van de lockdown is dat we de feestdagen vooral thuis zullen gaan vieren en we dus na het kerstdiner of oudejaarsavond niet meer in de auto hoeven te stappen. Dan kunnen we dus best lekkere wintercocktails uitproberen.

espresso martini

Wintercocktails

Ik mocht bij Bacardi een aantal heerlijke wintercocktails komen maken…..en proeven. Cocktails kun je maken met dranken uit diverse prijsklasse maar ik heb nu kunnen proeven dat de basis van de cocktail heel veel uitmaakt voor de uiteindelijke smaak van de cocktail. Net als bij wijn is het een aanrader om iets meer geld uit te geven aan de kwaliteit, dat maakt de cocktail uiteindelijk echt veel lekkerder.

Bacardi is natuurlijk bekend van de witte rum maar heeft daarnaast een grote collectie aan mooie dranken waar je heerlijke cocktails mee kunt maken. En deze wil ik natuurlijk heel graag met jullie delen. Steek de kaarsjes en de openhaard maar aan want met deze lekkere wintercocktails wordt het een feestje bij jou thuis!

Wintercocktails - hot tocho

Hot Tocho

Omdat er ontzettend veel lekkere wintercocktails zijn hebben we een keuze moeten maken en voor de cocktails gekozen die thuis makkelijk te maken zijn. We zijn begonnen met twee cocktails die gemaakt worden met Bacardi Reserva Ocho.Deze bruine Bacardí rum heeft 8 jaar gerijpt in een Amerikaanse eikenhoutenvat in Tropische klimaten. Door het rijpen van de rum in eikenhoutenvaten wordt er smaak toegevoegd aan de rum als hout, toffee, gedroogd fruit met een hint van rook. Door het aantallen jaren rijpen is de Bacardí Reserva Ocho een stuk zachter. De Bacardí Reserva Ocho is heerlijk voor in cocktails, maar ook perfect om puur te drinken met of zonder ijs.

Als eerste hebben we de Hot Tocho gemaakt. De Hot Tocho is een twist op de Hot Toddy (originele naam) die normaliter met een whisky wordt gemaakt maar wij hebben hem met Bacardi Ocho rum gemaakt. Hierdoor wordt deze warme cocktail wat zachter en zoeter dan de versie met whisky. Hierdoor heel lekker na een lange wandeling om weer lekker warm te worden.

Voor de Hot Tocho heb het volgende nodig:

 • 50ml Bacardi Ocho
 • 10ml vanille siroop
 • 5ml citroensap
 • 100ml Chai tea

wintercocktails ocho bananas

Ocho Bananas

Met Bacardi Reserva Ocho rum maakten we ook de cocktail Ocho bananas. Die het lekkerste is als deze met ijs geserveerd wordt. Zoek je nog een leuk en lekker aperitief? Probeer dan zeker even deze wintercocktail!

Voor de Ocho bananas heb je nodig:

 • 40ml Bacardi Ocho
 • 10ml Banana likeur
 • 2-4 druppels cocoa bitter (te koop bij de Gall&Gall)

White coco choco

White Coco Choco

Voor de volgende twee cocktail die we zijn gaan maken hebben we Bacardí Spiced gebruikt. Deze rum is een vernieuwde versie van Bacardí Oakheart, desalniettemin zijn de ingrediënten en hoe het wordt gemaakt niet veranderd! De Bacardí Spiced is een blend van gerijpte en ongerijpte Bacardí rums met natuurlijke smaken en kruiden als nootmuskaat, vanille en kaneel. Door deze kruiden krijgt de rum een heerlijke warme en winterse smaak waardoor de rum erg lekker is in cocktails maar ook lekker om puur te drinken.

De eerste cocktail die we met de Bacardi Spiced hebben gemaakt is gebaseerd op de warme chocolademelk. De White Coco Choco kan dan ook warm worden aanbevolen bij de open haard of na een mooie boswandeling of strandwandeling.

Voor de White Coco Choco heb je nodig:

Verwarm de kokosmelk en voeg vervolgens de andere ingrediënten toe en serveer de White Coco Choco in een mok.

spiced gingerbeer

Spiced Gingerbeer

Voor een lange oudejaarsavond is dit een lekker verrassende en verfrissende wintercocktail.

Voor de Spiced Gingerbeer heb je nodig:

 • 50ml Bacardi spiced
 • 30ml Biologische appelsap
 • 15 ml Limoen sap
 • Het glas aftoppen met Gingerbeer

Wintercocktails - Bramble 75

Bramble 75

Als aperitief drinken we met kerst graag een feestelijk bubbeltje. In dit rare jaar mag het allemaal wel een beetje extra feestelijk dus hebben we met Bombay Bramble een superfeestelijk aperitief voor het kerstdiner hebben gemaakt….de Bramble 75

Bombay Bramble is een gin met een frambozen en bramen infusie. Hierbij worden er verse frambozen en bramen gebruikt, er zijn geen suikers toegevoegd. Voor de smaak hebben we Martini Floreale bij deze cocktail gebruikt. Martini Floreale is een non alcoholische vermouth met een volle smaak van kamille en een licht bittere nasmaak. De combinatie van de smaken van deze twee dranken en een bubbels van de Martini Prosecco maakt de cocktail heel sprankelend en verfrissend. Heerlijk dus als aperitief.

Voor de Bramble 75 heb je nodig:

espresso martini 2

Espresso Martini

Natuurlijk hebben we als ook een lekkere cocktail gemaakt voor bij het dessert van het kerstdiner. De Espresso Martini is een mooie, donkere klassieker die natuurlijk niet mag  ontbreken in onze lijst met cocktails. Deze Espresso Martini hebben wij gemaakt met espresso, crème de café, Grey Goose Vodka en voor de speciale twist –  macadamia siroop

Grey Goose Vodka is een premium Vodka uit Frankrijk, gemaakt van tarwe uit Picardie. Hier komt topkwaliteit tarwe vandaan om de smakelijkste croissants en baguettes van te maken. François Thibault, de Franse ‘Maître de Chai’, heeft het recept van Grey Goose ontwikkeld, uit dit recept komt een zachte, zeer smaakvolle vodka.

Door deze charmante cocktail stijlvol te garneren met wat koffieboontjes, zorg je voor de echte barista beleving. Echt heerlijk bij het dessert.

Voor de Espresso Martini heb je nodig:

 • 40ml Grey goose
 • 20ml crème de café
 • 30ml espresso
 • 5ml macadamia siroop
 • Snufje zout

wintercocktails - hot choco special

Hot Choco Special

Denk dat iedereen niet kan wachten tot 2020 voorbij is. Hopend op betere tijden willen we maar al te graag aan 2021 beginnen. Normaal gaan we massaal met de jaarwisseling naar buiten om vuurwerk af te steken of er naar te kijken. Zeker nu het knalvuurwerk dit jaar verboden was bleef het siervuurwerk over en dat is vaak prachtig om te zien. Maar helaas gaat er door Corona – met een algeheel vuurwerkverbod – ook dit niet door. Kindervuurwerk mag wel dus toch lekker om 12 uur even naar buiten om dat dan maar af te steken. En dan is niets lekkerder dan bij binnenkomst een warme chocolademelk te drinken om weer warm te worden. Ook hiervan hebben we een extra lekkere versie gemaakt, de Hot Choco Special. Een paar slokken van de Hot Choco met Dewar’s Whisky en de kou ben je snel vergeten….hopelijk 20202 ook 😉

Dewar’s Whisky is een Schotse Blended Whisky die op z’n minst 12 jaar oud is en gerijpt op eikenhoutenvaten. Dewar’s zelf maakt gebruik van ‘Double Ageing’, wat inhoudt dat elke whisky apart voor op zijn minst 12 jaar wordt gerijpt, voordat deze wordt geblend – het bij elkaar voegen van verschillende whisky’s. Deze blend laten ze dan nog eens 6 maanden rijpen zodat alle smaken van de whisky’s één geheel wordt. Dubbel lekker dus.

Voor de Hot Choco Special heb je nodig:

 • 50ml Dewar’s whisky
 • 100ml chocomel
 • 10ml vanille siroop
 • 2-4 druppels cocoa bitters passen hier heel goed bij
 • Slagroom

Volgens mij kunnen de feestdagen met deze wintercocktails (of 1 er van 😉 niet meer stuk. Op My happy kitchen vind je nog een paar wintercocktails. De dagen worden er in ieder geval heel feestelijk mee. Geniet ervan en ik wens jullie hele fijne Kerstdagen en een ongelofelijk goed Nieuwjaar. Tot volgend jaar!

Pin de recepten voor deze wintercocktails op Pinterest:

One Comment

 1. Pingback: 15 Ideeën om duurzaam Sinterklaas te vieren + duurzame Sinterklaascadeaus » Doe Duurzaam

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*