Home » Uit de moestuin: 2020, een jaar om nooit te vergeten
Uit de moestuin poes

Uit de moestuin: 2020, een jaar om nooit te vergeten

Door gastblogger Ellen Rebel – Het jaartal 2020 zullen we niet snel vergeten, dat er wereldwijd een pandemie was. Ontzettend veel financieel leed maar ook veel emotioneel leed achter vele voordeuren. Om dit leed enigszins te verzachten ben ik er afgelopen week in mijn kerstvrouwenpakje op uit getrokken om kerstliedjes op mijn sax te spelen. Hieronder meer. Onze Mees moest even wennen aan zijn kerstoutfit die hij maar heel even aan hoefde.. Hij liet het heel gelaten toe maar dacht wel bij zichzelf : “wat staan die mensen nou te lachen? Het staat mij toch gewoon goed!”.

Uit de moestuin vogeltaart

Denk ook aan de vogels nu het kouder wordt

Het wordt de laatste weken steeds kouder en voor de vogels is het lastiger voer te vinden. Voor één van de optredens bij mijn oude buurvrouw Melanie tijdens een pre-kerstdiner kreeg ik deze vogeltaart als bedankje. Het staat ontzettend leuk op de tafel voor het raam en de vogels zijn er ook heel erg blij mee. Je kunt ze behalve kant en klaar kopen, ook heel gemakkelijk zelf maken. Kijk op deze website van happystekkie.nl hoe je dit kunt doen en bekijk de foto’s ter inspiratie.

Uit de moestuin hout

HEEL VEEL hout voor de deur

De houtkachel brandt elke dag lekker nu het kouder wordt maar de aangelegde voorraad gaat ook bizar hard vandaar dat we voor winter 2022 al een voorraad hout hebben gekocht. Dit behoeft daarna nog wel de nodige workout van Handy Franky die afgelopen week gelukkig ook wat assistentie kreeg van dochter Bibi en haar vriend Armando zodat het netjes opgestapeld ligt naast het huis.

Kruidenkraam

Keulse kruidenkraam tijdelijk andere functie

Weinig kruiden te verkopen in het winterseizoen! De stekjes staan wel in de wacht voor het komende seizoen. Een lege ongezellige kraam langs de kant van de weg is ook niets! Vandaar dat ik een paar kerststukjes heb gemaakt op een houtschijf, in de folie verpakt en in de verkoop heb gedaan voor passanten.

Uit de moestuin kip

Hoe doen de kippen en parkieten het in deze kou

De parkieten zitten al een paar weken beter beschut tegen de regen en de wind. Er zijn grote platen hout geplaatst tegen de volière aan waardoor ze minder last hebben van de kou en de forse buien van de laatste weken. Zo kunnen ze beter bijkomen van het afgelopen seizoen en aansterken voor het voorjaar als de nestkastjes weer opgehangen gaan worden.

Bij de kippen hebben we een hele partij stro gestrooid een paar weken geleden tegen de bagger echter is het inmiddels weer een zeer natte boel. Ook zij kijken uit naar droger weer. Vanmorgen heb ik ze verteld dat we inmiddels de kortste dag hebben gehad en dat ze weer elke dag iets later op stok kunnen gaan. Eieren leggen doen er nog wel een paar echter wel veel minder. Meestal liggen er een stuk of 2-3 eieren per dag.

Hara

Bekendheid gekregen door ludieke actie in Telstar

Binnen regio Pijnacker-Nootdorp/Zoetermeer hebben Desiree (die ook al in Pijnacker zat als adviseur) en ik de krachten gebundeld en trekken wij samen op om de duurzame producten van HA-RA bekendheid te geven. Behalve dat we nu beschikken over een mooie flyer hadden we een ludieke actie deze maand bij mensen thuis. Als witte tornado’s kwamen wij laten zien hoe prettig de producten van HA-RA werken.

Santa Claus is coming to town

Zoals hierboven al gezegd.. de nodige verrassingsoptredens gedaan dit jaar. Met de saxofoonlessen van Rachel aardig wat progressie gemaakt afgelopen jaar waardoor ik mij een stuk zekerder voel met de kleinschalige optredens. Onder andere bij  Tonny, een vriendin van mijn moeder die 85 werd, in de tuin een verjaardagmedley gespeeld, bij Melanie tijdens het kerstdiner in de tuin herrie gemaakt met kerstliedjes, en een sinterklaasavond bij een zorginstelling muzikaal ingeluid. Mocht je nog mensen willen verrassen rond de feestdagen, laat het mij weten!

2021

Wat gaat de moestuin in 2021 opleveren?

De zaden zijn in huis, de plannen liggen klaar maar de tuin ligt nog te rusten. We gaan de indeling enigszins veranderen van de moestuin maar wachten met de uitvoer nog een aantal weekjes mee. Richting voorjaar gaat er weer activiteit komen. Voor nu de focus op de feestdagen van 2020. Voor iedereen worden het ook feestdagen die we niet snel zullen vergeten. Laten we hopen dat we in 2021 weer snel ons leven op kunnen pakken zoals we het gewend waren voor afgelopen maart. Ik wens iedereen hele fijne feestdagen en voor 2021 goede gezondheid!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*