Home » My happy oktober + aankondiging winacties!
foodiebox herfst

My happy oktober + aankondiging winacties!

Zo langzamerhand gaan we weer richting de feestdagen! Het wordt weer donkerder buiten, de kachel staat weer aan en de eerste kerstafdelingen zijn alweer gespot. “It’s the most wonderful time of the year..”. Nouja, bijna dan. Ik ben echt dol op de feestdagen, december kan mij niet lang genoeg duren. Je hoort mij dus ook niet mopperen als de eerste pepernoten alweer in de winkels liggen of de tuincentra de parasols inruilen voor kerstballen en –bomen. Bring it on! Ik vertel je hoe my happy oktober er uit zag. Een smaakvolle maand!

My happy oktober

sushi van Puur

Uit eten

Op 10 oktober waren Peter en ik alweer 15 jaar getrouwd! Time flies when you’re having fun. Omdat we het zo druk hadden gingen we pas in de herfstvakantie een keer uit eten. We kozen dit keer voor restaurant Phuket, het restaurant waar wij 15 jaar geleden ook met al onze bruiloftsgasten hebben gegeten. We zijn er na die tijd nooit meer geweest. Waarom eigenlijk, dat weet ik niet. Het eten was fantastisch!

Ik at het heerlijkste wild in de Achterhoek en ging – met mijn schoonouders – eten bij all you can eat wereldrestaurant Puur in Emmen. Normaal ben ik nogal anti ‘all you can eat’ restaurants maar ik moet zeggen dat de kwaliteit hier behoorlijk goed is. En dan vooral de sushi. Ik hartje sushi!

Fooddesign

Events

Ook qua events was het weer een drukke maand! Ik at ‘blokjes’ eten van fooddesigner Katja Gruijters bij het Van der Valk Live event in Sassenheim. Het prikkelt je zintuigen behoorlijk als al je eten is teruggebracht tot dezelfde vierkante blokvorm. En wat een mooi ingericht hotel! Je hebt toch altijd een bepaald beeld bij Van der Valk (ik wel tenminste) maar dat werd die avond toch wel even goed bijgesteld. Prachtige inrichting, hippe sushi bar, mooie kamers en een voor kinderen bijzonder verrassend kindermenu. Een aanrader!

Ik ging op persreis door de Achterhoek en proefde het heerlijkste wild bij vier restaurants. Een absolute aanrader! Twee dagen later zat ik aan de red velvet taart om het 90-jarig bestaan van HEMA te vieren en mocht ik CEO Tjeerd Jegen uithoren over de geschiedenis van de tompouce en de rookworst.

Omdat Bodhi niet lekker was miste ik diezelfde middag de perspresentatie van De grote Kleyn van Onno Kleyn maar gelukkig was zijn uitgever zo lief mij het boek op te sturen. Met meer dan 1000 pagina’s, daar ben ik nog wel even zoet mee!!

Echte post is cool

Echte post is cool

Ik doe dit najaar voor de derde keer mee met het “Echte post is cool project”. Een super leuk initiatief van bloggers Northflix en Monsieur Mango. Een groep van ca. 60 mensen (veelal bloggers) krijgen een lootje met een naam, adres en een lijstje met likes & dislikes. En dan is het vervolgens de bedoeling om voor € 7,50 (ex verzendkosten) zo leuk mogelijke cadeautjes voor diegene te kopen, deze mooi te verpakken en op te sturen. Je pakje moet uiterlijk 12 november binnen zijn, want op die dag maakt iedereen zijn of haar pakje open. Super leuk, zowel om te versturen als te ontvangen. Kijk maar eens op Twitter of Instagram onder #echtepostiscool, dan zie je de leukste posts voorbijkomen. Ik ben al klaar met mijn pakje, ik hoop dat de ontvanger er blij mee is straks!

Foodpost kookboeken

Foodpost

Ook deze maand wist de postbode mijn huis weer te vinden. Met de foodybox herfst bijvoorbeeld, een doos boordevol met nieuwe en lekkere producten. Daar zul je zeker nog wat van terug zien komen in mijn blogposts of op social media. Zie je een product waarvan je graag een review wil, laat het me gerust weten! Ook kreeg ik het superleuke TAART. magazine van Linda, ter ere van het 90-jarig bestaan van HEMA. Of wat dacht je van de nieuwe warme maaltijdsalades van Albert Heijn? Daar lees je a.s. woensdag de blogpost van.

foodiebox herfst

November cadeautjes maand

De feestdagen komen er aan! En omdat ik daar zo van hou heb ik november omgedoopt tot cadeautjes maand. Iedere week geef ik deze maand cadeautjes weg. Voor de Sint of zomaar, dat maakt niet uit. De eerste winactie komt vrijdag online. Ik verloot dan 5 x 2 kaarten voor het allerleukste food event van het jaar: All you need is food. Inclusief mooie goodiebag (of liever foodiebag). En de week daarna maak je kans op het winnen van je naam in luxe chocoladeletters! Ik zei het al ‘it’s the most wonderful time of the year’!

 

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

11 Comments

  1. Karin van Dam

    Wat een leuk stuk weer om te lezen wat maak jij veel mee en wat leuk dat je zoveel pakketjes iedere keer krijgt om uit te proberen groetjes Karin

  2. Wat een leuke dingen allemaal! Je eigen naam in chocoladeletters klinkt nu al goddelijk. Ik houd je website in ieder geval in de gaten 😉

  3. Nog van harte met jullie jubileum. Wat een fijne dingen heb je achter de rug! Leuk al die food post. Lekker inspirerend.

  4. Leuk overzicht, hopelijk mag je ook je doopnaam in chocoladeletters winnen 😉

  5. Wini.schuster@kpnmail.nl

    Wat een leuk stuk weer Anne Marie ja je het het er maar druk mee.

  6. Dit klinkt als een hele leuke maand. Ik doe ook mee met #echtepostiscool, voor het eerst. Ben erg benieuwd, zie al veel hele mooie pakketjes voorbijkomen!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*