Home » Nostalgie en eten – ElsaRblog
Farinha predilecta 1

Nostalgie en eten – ElsaRblog

Trouwe lezers van mijn blog weten dat ik gefascineerd ben door de geschiedenis van ons eten en een voorliefde heb voor nostalgie. Zo schreef ik bijvoorbeeld al eerder over de trends in eten en drinken van de jaren 60, 70, 80, 90 en 00. In de rubriek Nostalgie en eten laat ik twee keer per maand iemand anders aan het woord over zijn of haar culinaire (jeugd)herinneringen, inclusief een recept.

Deze week de culinaire herinneringen van ElsaR (50) van ElsaRblog . Lijkt het je ook leuk om een keer aan deze rubriek deel te nemen? Stuur me dan een mailtje!

ElsaRblog nostalgie en eten

Nostalgie en eten – ElsaRblog

ElsaR

Als je vroeger mocht kiezen wat er op tafel kwam, wat werd er dan gegeten?

Als ik vroeger mocht kiezen, at ik alleen maar friet met schnitzel, sla en een spiegelei dat vond ik het lekkerste.

sugus - nostalgie en eten

Je eerste zakgeld! Welk snoep kocht je daar van?

Oh ik vond Sugus, echt lekker daar was ik echt aan verslaafd. Sugus is een fruit snoepje, heerlijk!!!

ElsaRblog nostalgie en eten

Je bent jarig! Wat kreeg je bij de koffie (of limonade) en welke hapjes stonden er op tafel?

Als ik jarig was, kwam de hele familie en vrienden en vriendinnen van school op mijn verjaardag (in Portugal). Dat was super gezellig. Er was dan altijd een mooie taart met kaarsen die ik dan moest uitblazen en hun gingen altijd voor mij zingen. Naast de verjaardagstaart waren er heel veel andere cookies en een van mijn lievelings- was de kokosnoot cookies (Bolinhos de coco), Duizend bladeren (Mil folhas) en Salami van Chocolade (Salame de chocolate). Wij in Portugal houden heel veel van zoete hapjes.

 

Eten wat de pot schaft! Wat at je tegen heug en meug?

Vroeger lustte ik geen rijst, dat vond ik vreselijk. Ik heb gestudeerd in een particulier college en daar moest ik s’middags eten en de rijst daar was echt vreselijk, die kon je op de muur plakken. Als ik er nog aan denk ga ik bijna overgeven, sorry … bahhh! Gelukkig tegenwoordig ben ik zelf dol op rijst, vooral als ik het zelf klaar maak.

Farinha predilecta 1

Welk product is – tot je grote verdriet – uit de supermarkt verdwenen en niet meer te koop?

Wat ik mis en niet meer kan kopen, is een zoete meel met chocolade smaak. Heet Farinha Predilecta, ohhh… daar was ik gek op. Het is een soort Maizena met chocolade smaak, dat ik met gekookte melk en een beetje suiker klaar maakte. Ik vond het zo lekker!!!

farofias

Welk recept heb je vanuit huis meegenomen wat nog steeds af en toe op tafel komt?

Een recept dat ik af en toe maak en is nog steeds één van mijn favoriete toetje of dessert, dat zijn de Farofias. Farofias is een Portugees toetje dat bestaat uit een gekookte merengue en een fris maar toch zoete dressing/saus. Super lekker en ook heel makkelijk om te maken. Willen jullie het ook proberen, klik hier voor het recept op mijn blog.

Wat ontzettend leuk om dit keer een Portugese deelnemer aan de rubriek te hebben! En wat is die verpakking van de farinha predilecta prachtig!

In de volgende aflevering van Nostalgie en eten lees je over de culinaire jeugdherinneringen van Helena van de blog IndoRotterdammert.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Anne Marie, is echt een mooi artikel geworden. Ik vond het super leuk om mee te doen.
    Liefs ElsaR ☻

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*