Home » Nostalgie en eten – Great little kitchen
koek happen

Nostalgie en eten – Great little kitchen

Trouwe lezers van mijn blog weten dat ik gefascineerd ben door de geschiedenis van ons eten en een voorliefde heb voor nostalgie. Zo schreef ik bijvoorbeeld al eerder over de trends in eten en drinken van de jaren 60, 70, 80, 90 en 00. In de rubriek Nostalgie en eten laat ik twee keer per maand iemand anders aan het woord over zijn of haar culinaire (jeugd)herinneringen, inclusief een recept.

Deze week de culinaire herinneringen van Stephanie (29) van de blog Great little kitchen. Lijkt het je ook leuk om een keer aan deze rubriek deel te nemen? Stuur me dan een mailtje!

stephanie jeugdfoto

Nostalgie en eten – Great little kitchen

lasagne

Als je vroeger mocht kiezen wat er op tafel kwam, wat werd er dan gegeten?

Lasagne!! Dat was vroeger een van mijn favoriete gerechten. Nog steeds eet ik graag lasagne.

Je eerste zakgeld! Welk snoep kocht je daar van?

Oei lastig, ik heb geen idee meer wat ik daar van heb gekocht. Als het snoep was dan denk ik dat ik er waarschijnlijk een ijsje van heb gekocht. Gek op ijsjes!

stephanie jeugdfoto

Je bent jarig! Wat kreeg je bij de koffie (of limonade) en welke hapjes stonden er op tafel?

Bij de koffie tijdens een verjaardag hoort natuurlijk taart. Er was altijd keuze uit meerdere taarten, maar ik had en heb nog steeds een duidelijke favoriet: appeltaart. Voor mij geen slagroom, daar houd ik niet van. Na de taart komen de hapjes op tafel, de welbekende plakjes worst, kaas, komkommer, ham met augurk, wat zoutjes ook.

Wat ik me ook nog herinner van kinderfeestjes is het maken van snoepkettingen. Met lange dropveters, waar je dan ronde Nibbits met een gat erin aan kon rijgen. Ontbijt koekhappen deden we trouwens ook!

koek happen

Eten wat de pot schaft! Wat at je tegen heug en meug?

Ik was vroeger als klein kind best een lastige eter. Er waren vrij veel dingen die ik vroeger niet lustte, tegenwoordig is dat lijstje een stuk korter! Worteltjes, spruitjes, broccoli, tuinbonen. Allemaal geen favoriete groentes als kind. Ik hield ook niet van gekookte aardappelen. Dat vond ik vroeger alleen lekker gemengd met spinazie a la crème of een flinke scheut ketchup.

Welk product is – tot je grote verdriet – uit de supermarkt verdwenen en niet meer te koop?

Ik kan eigenlijk niks bedenken. Een aantal favorieten van vroeger zijn inmiddels ook weer verkrijgbaar in de winkel, dus die hoef ik niet meer te missen. Zoals de lange jan en de Winner Taco.

Spelt-Pannenkoek-Kaas

Welk recept heb je vanuit huis meegenomen wat nog steeds af en toe op tafel komt?

Net als mijn vader bak ik graag pannenkoeken. Mijn favoriet was vroeger altijd pannenkoek met kaas. Ik bak bijna elk weekend wel pannenkoeken in allerlei varianten, maar natuurlijk ook vaak met lekker veel kaas.

Mmmmm, in mijn jeugd was er nog geen lasagne, anders was dat vast en zeker ook mijn lievelingsgerecht geweest. Leuke jeugdfoto’s!

In de volgende aflevering van Nostalgie en eten lees je over de culinaire jeugdherinneringen van Lien van de blog Fit met Lien!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*