Home » Nostalgie en eten – Ellouisa Cooking
gebakken aardappels

Nostalgie en eten – Ellouisa Cooking

Trouwe lezers van mijn blog weten dat ik gefascineerd ben door de geschiedenis van ons eten en een voorliefde heb voor nostalgie. Zo schreef ik bijvoorbeeld al eerder over de trends in eten en drinken van de jaren 60, 70, 80, 90 en 00.

In de rubriek Nostalgie en eten laat ik twee keer per maand iemand anders aan het woord over zijn of haar culinaire (jeugd)herinneringen, inclusief een recept. Deze week de culinaire herinneringen van Ellouisa (30) van Ellouisa Cooking. Lijkt het je ook leuk om een keer aan deze rubriek deel te nemen? Stuur me dan een mailtje!

Nostalgie en eten – Ellouisa Cooking

gebakken aardappels

Als je vroeger mocht kiezen wat er op tafel kwam, wat werd er dan gegeten?

Gebakken aardappels, die vond ik altijd zo lekker! Mijn vader kookte de aardappels vaak een dag van tevoren en bakte de koude plakjes aardappel dan op. Maar ook homemade frietjes vond ik erg lekker, eerst voorbakken en dan afbakken tot ze lekker krokant waren.

zoute bommen

Je eerste zakgeld! Welk snoep kocht je daar van?

In de SRV die bij ons langs kwam had je van die bakken met snoep, daar koos ik altijd wat uit. Liefst zure of zoute bommen, zoute rijen, salmiaklollies of die smilies.

slagroomtaart

Je bent jarig! Wat kreeg je bij de koffie (of limonade) en welke hapjes stonden er op tafel?

Voor zover ik me kan herinneren was dat meestal appeltaart, of slagroomtaart, want ik was als kind niet zo dol op appeltaart. Verder was een verjaardag de dag dat we chips en prik kregen, iets wat er normaal meestal niet was.

Eten wat de pot schaft! Wat at je tegen heug en meug?

Ik herinner me een zuurkoolovenschotel met gehakt en een bloemkoolovenschotel die ik echt niet lekker vond. Ik hou wel van zuurkoolstamppot en gewone bloemkool met gekookte aardappels of bloemkool met tomaten-gehaktsaus, maar die andere combinaties vond ik dan net niet lekker.

Nostalgie en eten - pondkoek

Welk product is – tot je grote verdriet – uit de supermarkt verdwenen en niet meer te koop?

Ik kan me niets bedenken… ik moet ook zeggen dat ik tegenwoordig al een aantal jaar zonder pakjes en zakjes kook en ook vrijwel geen koek meer uit de supermarkt eet, maar het zelf bak. Wat ik wel nog een keer zou willen, is echte Terschellinger pondkoek, dat aten we tijdens onze vakanties op Terschelling en dat zou ik graag nog eens eten. Of misschien vind ik een recept dat lijkt op de koek die daar te koop is.

 indiase kip

Welk recept heb je vanuit je ouderlijke huis meegenomen wat nog steeds af en toe op tafel komt? En mogen we dat recept delen?

Dat zijn er een aantal, maar favoriet is de Indiase kip met rijst. Ondanks dat het een beetje pittig is, eet mijn zoontje hier altijd een bord vol van op!

Super leuk weer om te lezen. En wat grappig dat – ondanks het feit dat jij 18 jaar (!) jonger bent – jij ook herinneringen hebt aan de srv-man! Over twee weken lees je hier de culinaire herinneringen van Culi-Sandra!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

7 Comments

  1. Leuk om terug te lezen! Hihi en idd de srv! Ik kom uit een dorpje zonder winkel, de srv was het enige wat we hadden. Ik zie me nog rondfietsen op zoek naar de wagen, vlak voor we weer naar school moesten na de lunch.

  2. De SRV, ik moet altijd lachen als ik daaraan denk. Toen we even in Heemstede woonden, was ik verbaasd dat er nog een rondreed. Bejaardendorp!
    Leuk om te lezen. Het recept van die Indiase kip daar ben ik nu wel benieuwd naar.

  3. Wat leuk om te lezen! Volg ellouisa al een tijdje en haar gerechten zien er altijd heerlijk uit. Leuk om haar jeugdherinneringen te lezen.

  4. Leuk item dit op je blog Anne-Marie! De SRV wagen, die ken ik ook nog goed…mocht ik snoepjes bij halen! En ik herinner me nog dat ik het altijd zo lekker vond ruiken in die wagen naar producten/eten/vers brood…happy memories!

  5. Gebakken aardappelen waren bij ons ook altijd een feestje! Grappig eigenlijk dat ik ze zelf bijna nooit meer maak.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*