Home » Wild zwijn ragout met gnocchi
Wild zwijn ragout met gnocchi

Wild zwijn ragout met gnocchi

In deze ‘wildweek’ kan een wild recept natuurlijk niet ontbreken. In mijn nieuwe Tefal hapjespan maakte ik een heerlijk wild zwijn ragout die ik serveerde met Italiaanse gnocchi met salieboter.

Wild zwijn ragout met gnocchi

 

Dit gerecht, in Italië ook wel ragù di cinghiale genoemd, kwam regelmatig op tafel in de periode dat ik in Urbania woonde. In deze streek van Italie (Le Marche) leven veel wilde zwijnen. Ook worden er veel truffels gevonden (één van mijn andere favorieten!).

Tefal hapjespan van DeKamarkt

Een hapjespan is de ideale pan om lekkere stoofpotjes of wild zwijn ragout in klaar te maken. En die ga je deze herfst en winter vast nog vaak op tafel zetten! Tefal pannen staan bekend om hun hoge kwaliteit en door de thermo-spot weet je wanneer de ideale baktemperatuur bereikt is.

En het leuke is: je kunt bij DekaMarkt tot en met 26 november sparen voor een complete pannenset. Je ontvangt bij elke 10 euro aan boodschappen 1 pannenzegel. Extra pannenzegels ontvang je bij diverse actie-artikelen. Bij een volle spaarkaart heb je al een koekenpan voor € 5,99 of deze prachtige hapjespan voor maar € 12,99!

Wild zwijn ragout in Tefal hapjespan

Je kunt de pan met ragout zo op tafel zetten, de pan is zeker mooi genoeg voor! Of je serveert de ragout in kleine porseleinen stoofschoteltjes, staat ook heel gezellig!

Met dit recept houd je zeker nog ragout over (tenzij je echt een grote eter bent!). Dit kun je perfect invriezen en gebruiken voor bijvoorbeeld een heerlijke en snelle pastasaus. 

Wild zwijn ragout met gnocchi

Wat heb je nodig (ca. 4 personen)

  •  Ca. 1 kilo wild zwijn vlees
  • 1 winterwortel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram spekblokjes
  • rozemarijn (takje)
  • salie (paar blaadjes)
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 250 ml gezeefde tomaten
  • 300 ml. rode wijn
  • peper/zout
  • Olijfolie
  • 500 gram gnocchi (kant-en-klaar)
  • Eventueel: extra blaadjes salie en 100 gram roomboter

Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd het wild zwijn in blokjes en de wortel in plakjes. Verhit de olijfolie in de hapjespan. Bak hierin het vlees in ca. 5 minuten bruin. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan.

Voeg nog wat olijfolie olie toe aan de pan en fruit hierin de spekblokjes, wortel, knoflook en ui. Voeg het vlees weer toe en doe er de tomatenpuree, gezeefde tomaten en rode wijn bij. Voeg de laurier, salie en rozemarijn toe.

Breng aan de kook, doe het deksel op de pan en draai het vuur laag. Laat het vlees zo’n 2 ½ uur zachtjes stoven. Verwijder het laatste uur het deksel van de pan zodat de saus wat kan inkoken. Proef en voeg eventueel naar smaak nog zout en peper toe.

Haal aan het einde van de kooktijd de laurier, salie en rozemarijn uit de saus.

Kook intussen de gnocchi in kokend water in ca. 2 minuten gaar (volg de aanwijzingen op de verpakking). Je kunt de gnocchi eventueel nog serveren met salie-boter. Smelt daarvoor in een kleine koekenpan de boter op een zacht vuur en voeg een paar salieblaadjes toe zodra de boter doorzichtig is geworden. Laat een paar minuten op smaak komen en giet de botersaus over de gekookte gnocchi.

De ragout smaakt ook lekker met aardappelpuree of pasta!

Voor deze blogpost heb ik artikelen toegestuurd gekregen. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.
Summary
recipe image
Recipe Name
Wild zwijn ragout met gnocchi
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Moet erg lekker, en ik wil een poging te hebben

  2. Lekker Anne-Marie! Ik ben gek op wild vanwege de uitgesproken smaak, maar mijn hoofd staat nog niet in de wildstand.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*