Home » Meer mooie poppenhuizen van mijn ouders!
Nog meer mooie poppenhuizen

Meer mooie poppenhuizen van mijn ouders!

Alweer meer dan een jaar geleden schreef ik over de poppenhuizen van mijn ouders. En gaf ik een inkijkje in deze indrukwekkende verzameling. Maar er is nog zoveel meer! Daarom vandaag – op de verjaardag van mijn lieve vader – deel twee van deze collectie met nog meer mooie poppenhuizen!

nog meer mooie poppenhuizen

Nog meer mooie poppenhuizen

Miniaturen in luciferdoosjes

Luciferdoosjes

Al sinds 1984 maken mijn ouders poppenhuizen. Gewoon als hobby. Ze zijn inmiddels allebei met pensioen en werken nu eigenlijk alleen nog maar in het klein. De ruimte in huis is immers beperkt! Zie bovenaan dit artikel een hoek van de kamer waar alle poppenhuizen staan. Nu maken ze voornamelijk prachtige taferelen in luciferdoosjes. En daar is gelukkig nog voldoende ruimte voor. Ik word altijd zo blij van die mooie luciferdoosjes!

konditorei

Konditorei

In het vorige artikel heb ik mijn favoriete poppenhuizen laten zien. Maar natuurlijk zijn ze allemaal favoriet. Zoals deze prachtige Duitse Konditorei (bakkerswinkel waar je ook wat kunt eten en drinken). In het raam heeft mijn vader ‘Konditorei Schuster’ gegrafeerd.

Nog meer mooie poppenhuizen: Verkadewinkeltje

Verkade

Mijn ouders wonen tegenover de oude Verkade Fabriek. Een winkeltje van Verkade mag natuurlijk niet ontbreken in de verzameling.

Nog meer mooie poppenhuizen: plantenwinkel

Bloemen en planten

Een winkel vol bloemen en planten, een soort mini Intratuin.

Nog meer mooie poppenhuizen: modeltreinbaan

Modeltreinbaan

Vroeger had mijn vader een modeltreinbaan van Märklin. Een logeerkamer vol met prachtige heuvels, bossen, stadjes, kermissen en markten. Nu heeft hij deze modelbaan in het klein!

Nog meer mooie poppenhuizen: sinterklaaskastje

Sinterklaas

Onze familie houdt van Kerst! Daarom zijn er ook heel veel kersthuizen en kraampjes in de verzameling. Maar natuurlijk mag ook een Sinterklaaskraam niet ontbreken!

krantenartikel

Eigen website

Vorig jaar Kerst heb ik mijn ouders een eigen website cadeau gedaan, die mijn vader inmiddels zelf bijhoudt. Hierop plaatsen zij foto’s van hun prachtige creaties. Ik verwijs jullie dan ook graag naar deze site, waar je het één na het andere mooie poppenhuis kunt zien. Ze hebben ook al een paar keer de krant gehaald, bovenstaand artikel is uit 1990! Kan je begrijpen dat ik megatrots op ze ben?!

De poppenhuizen van mijn ouders zijn nu ook in bewegend beeld te bewonderen, want ze waren vrijdag 29 maart 2019 op tv bij RTL in Koffietijd (het hele item kijk je hier terug)! En op 17 december 2019 was dit leuke item te zien op RTV Noord-Holland:

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

6 Comments

  1. Wat ontzettend mooi zeg ! Je kijkt je ogen uit met al die details. Ik snap zeker dat je trots bent op je ouders! Wat lijkt je ontzettend op je moeder trouwens.

  2. Erg mooi, en heel knap gemaakt! Er valt zo veel te zien. Ik vind de Konditorei toch wel erg leuk!
    Bijzonder dat ze al bijna 30 jaar geleden in de krant stonden!

  3. wat onwijs gaaf om dit te lezen aangezien ik vroeger ook helemaal leip was van poppenhuizen en mijn broer ze voor mij maakte en ook een replica van ons huis waar wij toen in woonde met meubeltjes en alles erop en eraan 😀 snap heel goed dat je super trots bent op ze!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*