Home » Monopoly Fortnite – hét bordspel voor pubers!
Monopoly Fortnite

Monopoly Fortnite – hét bordspel voor pubers!

Wat doe je als je een 13-jarige zoon hebt die verslaafd is aan de PS4 maar je in het weekend ook wel wat quality-time als familie wilt? Dan speel je Monopoly Fortnite! Met deze Monopoly versie van de populaire game krijg je ieder kind gezellig aan tafel!

Monopoly Fortnite

Fortnite

Iedere ouder van een (jongens?)puber herkent het wel. Gezellig samen een spelletje doen is iets van vroeger, want zoonlief zit de hele avond achter de computer of Playstation. Hij speelt dan wel met vrienden (via de headset) maar echt gezellig is het niet. Nou lukt het ons nog wel Bodhi af en toe over te halen een spelletje te spelen. En met Monopoly Fornite was dat helemaal een makkie!

Monopoly Fortnite

Monopoly Fortnite – wat houdt het in?

Net als in de game is niet het doel zoveel mogelijk bezit te verzamelen maar om als laatste over te blijven. Dat doe je door healthpoints te verzamelen in plaats van geld. Kies een personage en ga de strijd aan met je medespelers. Met de actiedobbelsteen kun je healthpacks verzamelen, muren bouwen en stormen ontketenen. Net als in de game wint de speler die als laatste overblijft.

Monopoly Fortnite

En is het wat?

Net als bij ieder spel duurt het even voordat je de regels helemaal door hebt. Al ging dat dit keer best snel! Het spel en de gebruiksaanwijzing zijn weliswaar in het Engels (de Nederlandse spelregels zijn op de site te downloaden) maar dat mag de pret niet drukken. Een spelletje duurt ongeveer een half uur, en is super dynamisch. Je moet goed opletten maar vooral ook geluk hebben. Dit is meer een spel van geluk dan strategie. Iedere worp met de actiedobbelsteen kan de stand van zaken weer totaal omvergooien. We hadden echt super veel lol tijdens het spelen. Ik had het niet gedacht (heb/had niets met Fortnite) maar dit spel is dus echt heel erg leuk!

Monopoly Fortnite

Aanrader?

Ik snap niet zo goed waarom er maar liefst 27 ‘personages’ om mee te spelen bij het spel zitten. Terwijl het maar met max. 7 spelers gespeeld kan worden. Ik denk dat het komt omdat op die manier iedereen zijn eigen favoriete game personage kan kiezen. Voor Fornite fans vast heel belangrijk. Ook vind ik de uitvoering wat ‘goedkoop’ ogen, alles is gemaakt van (weliswaar stevig) karton. Desalniettemin raad ik Monopoly Fortnite zeker aan. Het is een leuk en dynamisch spel, met een heel goed uitgevoerde knipoog naar de digitale tegenhanger. Als je kinderen hebt die van Fortnite houden, dan zullen ze deze versie van Monopoly zeker weten te waarderen.

Monopoly Fortnite wordt uitgegeven door Hasbro en kost € 29,95. Het is geschikt voor spelers vanaf 13 jaar en kan gespeeld worden door 2-7 spelers.

 

Tags

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*