Ga terug Email Link
+ personen

Kulfi met mango en pistache

Heerlijk zoet en romig Indiaas ijs met mango, pistache en kardemom.
Print Pin
Gang: Nagerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: ijs, makkelijk
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Koeltijd: 1 dag
Totale tijd: 1 dag 5 minuten
Servings: 6 personen
Voorkomt dat je scherm in slaapstand gaat tijdens het koken

Wat heb je nodig:

  • muffinvorm
  • vijzel
  • blender

Ingrediënten

  • 1 mango (of 250 gram diepvries mangostukjes)
  • 4 kardemompeulen
  • 60 gram pistachenoten gepeld en ongezouten
  • 200 ml slagroom
  • 300 ml zoete gecondenseerde melk

Aan de slag!

  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Pureer het vruchtvlees in de blender of met een staafmixer.
  • Pel de kardemompeulen en haal de zwarte zaadjes eruit. Maal de kardemomzaadjes in een vijzel. Hak de pistachenoten grof.
  • Meng alle ingrediënten (houd 10 gram pistache over voor decoratie) en giet het mengsel in de muffinvorm.
  • Zet het geheel minimaal 24 uur in de vriezer. Haal ca. 20 minuten voor serveren uit de vriezer en stort op bordjes.
  • Decoreer met fijngehakte pistachenoten en eventueel verse plakjes mango.
Delen op Facebook