Ga terug Email Link
+ servings
uienchutney maken

Uienchutney

Een heerlijke smaakmaker bij vlees, kaas of een Indiase curry
Print Pin
Gang: Bijgerecht, saus
Keuken: Indiaas
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Servings: 1 pot

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 750 gram rode uien
  • 100 ml azijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram donkerbruine basterdsuiker
  • scheutje balsamico azijn
  • 1 eetlepel olijfolie

Aan de slag!

  • Snipper de uien grof en bak ze in de olijfolie in ca. 10 minuten zachtjes in een ruime pan.
  • Zet het vuur hoog en voeg de helft van de basterdsuiker toe. Bak de uien nog 5 minuten en voeg dan de rest van de ingrediënten toe.
  • Roer goed door, zet het vuur laag en laat nog ca. 25 minuten zachtjes borrelen.
  • Steriliseer een (weck)pot met kokend water (of in de vaatwasser) en schep de chutney in de pot.
  • Laat afkoelen. Bewaar in de koelkast.
Delen op Facebook