Voorkomt dat je scherm in slaapstand gaat tijdens het koken
Wat heb je nodig:
4 kleine ovenschaaltjesof ramekins
Ingrediënten
500gramlamsboutin blokjes
2uiengesnipperd
100gramgedroogde abrikozenin reepjes
100mlwitte wijn
1eetlepelkerriepoeder
200mlcrème fraiche of Griekse yoghurt
2eetlepelsplantaardige olie
1rolvers bladerdeeg
1ei
Aan de slag!
Verhit de olie en bak het lamsvlees rondom dicht en lichtbruin. Voeg de uien en kerrie toe en bak even mee. Voeg de wijn, creme fraiche en abrikozen toe en laat ca. 45 minuten op een laag vuurtje sudderen (zonder deksel).
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verdeel de lamscurry over de ovenschaaltjes. Maak een dakje van bladerdeeg op elk schaaltje. Decoreer eventueel met restjes deeg (ik maakte blaadjes). Maak een gaatje van ca. ½ cm doorsnede in het dakje, zodat stoom en vocht kan ontsnappen. Bestrijk met het losgeklopt ei en bak ca. 25 minuten in de oven tot het bladerdeeg bruin en gaar is.
Maak je het in een grote ovenschaal, dan moet het wat langer in de oven, zo’n 40-45 minuten.