Ga terug Email Link
+ persoon

Orzotto met tomaat

Een lekkere, snelle, gezonde en betaalbare eenpersoonsmaaltijd!
Print Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: eenpersoonsmaaltijd
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Servings: 1 persoon
Voorkomt dat je scherm in slaapstand gaat tijdens het koken

Ingrediënten

  • 100 gram orzo
  • 150 gram tomaatjes
  • 125 ml water
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel mascarpone of creme fraiche
  • Parmezaanse kaas versgeraspt, naar smaak

Aan de slag!

  • Snijd de tomaatjes in vieren.
  • Doe de olijfolie in een (kook)pan en zet op een middelhoog vuur. Knijp het teentje knoflook uit en bak kort in de olie. Voeg de tomaatjes toe en bak nog een minuutje mee.
  • Voeg de orzo en het water toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 8-10 minuten koken tot alle vocht verdampt is. Af en toe roeren. Breng op smaak met zout en peper.
  • Neem van het vuur, roer er een eetlepel mascarpone of crème fraiche door. Doe op een bord en bestrooi met de geraspte kaas. Meteen serveren. 
Delen op Facebook