Ga terug Email Link
+ servings
Masala chai recept

Masala chai

Heerlijke warme, zoete en kruidige thee met melk uit India
Afdrukken Pin
Gang: Drankjes
Keuken: Indiaas
Bereidingstijd: 6 minuten
Porties: 2 personen

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 200 ml water
  • 2 zakjes zwarte thee
  • 5 kardemompeulen
  • 3 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 200 ml volle melk
  • suiker naar smaak
  • gedroogde rozenblaadjes optioneel

Aan de slag!

  • Plet de kardemompeulen een beetje met een vijzel of de achterkant van een lepel. Breng in een pannetje het water aan de kook en voeg hier de thee en de specerijen aan toe. Laat op een laag vuur een paar minuten trekken.
  • Giet de melk erbij en breng voorzichtig weer aan de kook. Laat een paar minuten inkoken maar blijf er wel bij, melk kookt snel over! Probeer een kookpunt te vinden waarop de melk wel lekker inkookt maar niet overkookt.
  • Roer er suiker naar smaak door.
  •  Giet de thee door een zeefje in twee kopjes. Decoreer eventueel met gedroogde rozenblaadjes.
Delen op Facebook