Verwarm de oven voor op 210 graden.
Haal de bladerdeegplakjes uit de vriezer en laat ca. 5 minuten ontdooien.
4 plakjes roomboterbladerdeeg
Meng de roomkaas met de eierdooier en de vanillesuiker.
2 eetlepels verse roomkaas, 1 eierdooier, 2 zakjes vanillesuiker
Snij de plakjes bladerdeeg in zoals op de tekening.
Leg een lepel van het roomkaasmengsel in het midden en vouw de wieken van de molen één voor één dubbel. Leg een halve abrikoos in het midden.
4 halve abrikozen
Bak de abrikozenmolens in de oven in 15 minuten gaar en goudbruin. Verwarm ondertussen de abrikozenjam met het water in een pannetje op het vuur.
2 eetlepels abrikozenjam, 1 eetlepel water
Haal de abrikozenmolens uit de oven en bestrijk royaal met de warme jam. Bestrooi eventueel nog met wat geschaafde amandelen of kristalsuiker. Laat afkoelen op een rooster. geschaafde amandelen of kristalsuiker