Ga terug Email Link
–+ servings
Amuse van zalmtartaar met soja kaviaar

Amuse van zalmtartaar met soja kaviaar

Een heerlijk eenhaps voorgerechtje!
Print Pin
Gang: amuse, voorgerecht
Trefwoord: kerst, vis
Bereidingstijd: 10 minuten
Koeltijd: 1 uur
Servings: 4 personen

Wat heb je nodig:

  • Glazen maatbeker
  • Spuitflesje
  • Siliconen visgraat vorm

Ingrediënten

Voor de soja parels

  • 1 theelepel agar agar
  • 100 ml sojasaus zoute sojasaus, geen ketjap!
  • 250 ml zonnebloemolie

Voor de visgraat tuile

  • 1 eiwit
  • 18 gram bloem
  • 13 gram roomboter
  • gedroogde dragon of oregano optioneel
  • snufje zout

Voor de zalmtartaar

Aan de slag!

Voor de soja parels

  • Plaats de zonnebloemolie in een maatbeker ca. 1 uur in de vriezer.
    250 ml zonnebloemolie
  • Verwarm de sojasaus in een steelpan. Roer de agar agar door de warme vloeistof en breng verder aan de kook. Laat een minuutje doorkoken.
    1 theelepel agar agar, 100 ml sojasaus
  • Laat de sojasaus een paar minuutjes afkoelen. Giet over in een spuitflesje. Haal de olie uit de vriezer en spuit voorzichtig druppels in de koude olie. Je ziet dat de parels gevormd worden.
  • Giet de parels met olie door een zeef (de olie kun je opnieuw gebruiken) en spoel de parels voorzichtig af met water.
  • Bewaar de parels voor gebruik in een afsluitbaar bakje in de koelkast.

Voor de visgraat tuile

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Klop het eiwit los met de bloem.
    1 eiwit, 18 gram bloem
  • Smelt de roomboter langzaam in een pannetje of in de magnetron en giet bij het eitwit-bloem mengsel.
    13 gram roomboter
  • Voeg de dragon (optioneel) en zout toe en roer tot een egaal mengsel.
    gedroogde dragon of oregano, snufje zout
  • Verdeel de helft over de siliconen vorm en strijk af met de spatel. Het beslag moet alleen in de visgraat, de bovenkant moet helemaal schoon gestreken.
  • Bak ca. 8 minuten in de oven. Je kunt de visgraatjes er vrijwel meteen voorzichtig uitdrukken.
  • Herhaal met de andere helft van het beslag.

Voor de zalmtartaar

  • Snijd de zalm met een scherp mes fijn.
    50 gram gerookte zalm
  • Roer er de kewpie mayonaise, wasabi en sesamzaadjes door.
    1 eetlepel kewpie mayonaise, wasabi, 1/2 theelepel zwarte sesamzaadjes

Amuse opmaken

  • Verdeel de zalmtartaar over de amuselepels. Top af met de soja parels en steek er een visgraat tuile in. Verdeel er eventueel nog wat sliertjes lente-ui over.
Delen op Facebook