Ga terug Email Link
–+ servings
Aziatische steak tartare

Aziatische steak tartare

Een heerlijke variant op de originele steak tartare met Aziatische smaakmakers
Print Pin
Gang: voorgerecht
Keuken: Aziatisch
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Servings: 2 personen

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 200 gram kogelbiefstuk of ossenhaas heel fijn gesneden
  • 2 eierdooiers maat S of M
  • 2 eetlepels zoute sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 eetlepel Japanse rijstazijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel limoensap
  • 1 theelepel verse gember geraspt
  • 1/2 teentje knoflook fijn gehakt/geraspt
  • 2 theelepels sesamzaad plus extra om te decoreren
  • 2 takjes verse koriander plus extra om te decoreren

Aan de slag!

  • Roer in een kom de sojasaus met de sojasaus, rijstazijn, sesamolie, suiker, limoensap, knoflook, gember, koriander en sesamzaad door elkaar. Voeg het fijngesneden vlees toe en meng goed.
    200 gram kogelbiefstuk of ossenhaas, 2 eetlepels zoute sojasaus, 1 theelepel sesamolie, 1 eetlepel Japanse rijstazijn, 1 eetlepel suiker, 1 theelepel limoensap, 1 theelepel verse gember, 1/2 teentje knoflook, 2 theelepels sesamzaad, 2 takjes verse koriander
  • Maak met gebruik van een bakring twee mooie porties steak tartaar op twee bordjes. Maak een kuiltje met de achterkant van een lepel in iedere portie en leg hierin de eierdooier.
    2 eierdooiers
  • Decoreer met sesamzaadjes en koriander
Delen op Facebook