Ga terug Email Link
–+ servings
broodje vitello tonnato

Broodje vitello tonnato

Een heerlijk broodje gebaseerd op het klassieke Itliaanse voorgerecht!
Print Pin
Gang: lunchgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: vis, vlees
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Servings: 2 personen

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 100 gram gebraden varkensfricandeau in plakjes
  • 1/2 blikje tonijn op water
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 3 ansjovisfilets
  • 1 eetlepel olijfolie extra vergine
  • 2 harde broodjes

Aan de slag!

  • Haal de fricandeau een half uur voor serveren uit de koelkast.
    100 gram gebraden varkensfricandeau
  • Laat de tonijn uitlekken. Pureer de tonijn, een eetlepel kappertjes, de ansjovisfilets, mayonaise en olijfolie in de blender of met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.
    1/2 blikje tonijn, 2 eetlepels mayonaise, 3 ansjovisfilets, 1 eetlepel olijfolie, 2 eetlepels kappertjes
  • Halveer de broodjes.
    2 harde broodjes
  • Verdeel de plakjes fricandeau over de broodjes. Verdeel er de tonijnsaus over.
  • Garneer met de resterende kappertjes en versgemalen zwarte peper.

Notities

Tips:
  • Vitello tonnato is ook heerlijk als lunch op een (ciabatta)broodje!
  • Ansjovisfilets over? Bak ze mee met de ui en knoflook voor in de pastasaus!
  • Kappertjes kun je geopend heel lang bewaren in de koelkast. Een heerlijke smaakmaker!
Delen op Facebook