Snijd de kippendijen in ongeveer even grote delen (ca. 3 per dij). Vermeng met de karnemelk, een theelepel zout, een theelepel paprikapoeder, een theelepel zwarte peper, een 1/2 theelepel knoflookpoeder en een theelepels uienpoeder en laat een uurtje of drie in de koelkast marineren. Langer mag ook!
Meng de bloem met de maizena en de resterende zout, paprikapoeder, zwarte peper, knoflookpoeder en uienpoeder in een schaal.
Verhit de olie tot ongeveer 170°C.
Haal de stukken kip uit de marinade en leg ze op een bord.
Klop het ei los in de karnemelkmarinade. Dip de kip in de bloem, vervolgens in het karnemelk-ei mengsel en daarna weer in de bloem.
Frituur de kip in 7-8 minuten gaar en mooi bruin. Frituur niet te veel stukken tegelijk en laat uitlekken op keukenpapier.
Meng intussen de ingrediënten voor de wafels in een beslagkom en bak hiervan 4 wafels. Halveer de wafels.
Leg op ieder bord om en om stukken wafels en gefrituurde kip en verdeel hier naar smaak de maple syrup over.