Ga terug Email Link
–+ servings
Chocoladeletter maken

Chocoladeletter maken

Maak je eigen chocoladeletter en leef je uit op de decoratie!
Print Pin
Gang: Snoep
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Sinterklaas
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Servings: 1 letter

Wat heb je nodig:

  • Au-bain-marie pannetje
  • Mixer
  • Spuitzak met stervormig mondje

Ingrediënten

  • 200 gram chocolade naar keuze
  • 60 gram roomboter ongezouten
  • decoratie chocolaatjes, pepernoten etc.

Aan de slag!

  • Smelt 150 gram van de chocolade au-bain-marie. Wanneer alles gesmolten is haal je het pannetje van het vuur en laat er de resterende 50 gram chocolade in smelten. Blijf roeren todat alle chocolade gesmolten is. De chocolade koelt zo ook een beetje terug.
    200 gram chocolade
  • Klop de roomboter met een mixer in ca. 5 minuten luchtig. Klop er vervolgens de gesmolten chocolade door.
    60 gram roomboter
  • Leg (eventueel) je lettermodel op een stukje bakpapier. Doe het boter-chocolademengsel in een spuitzak met stervormig mondje. Spuit eerst in 1 x de hele letter en maak vervolgens toefjes bovenop om de letter volumineuzer te maken.
  • Decoreer de letter naar wens. Laat helemaal hard worden in de koelkast.
    decoratie
  • Doe voorzichtig over in een mooi (chocoladeletter)doosje.
Delen op Facebook