Ga terug Email Link
+ servings
cilbir recept turkse eieren

Cilbir, Turkse eieren met yoghurt

Een heerlijk lunchgerecht van gepocheerde eieren in een yoghurtsaus met pittige boter
Print Pin
Gang: lunchgerecht, Ontbijt
Keuken: Turks
Trefwoord: vegetarisch
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 8 minuten
Totale tijd: 13 minuten
Servings: 2 personen

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 150 ml dikke Turkse of Griekse yoghurt
  • 4 eieren
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 30 gram roomboter
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1 mespuntje chilivlokken
  • scheutje azijn
  • verse koriander naar smaak, grofgehakt

Aan de slag!

  • Breng het water net tegen de kook aan. Doe er een scheutje azijn bij. Breek een eitje in een zeefje, laat even kort uitlekken en giet het ei daarna in het kokend water. Herhaal met de andere eieren. Pocheer de eieren drie minuten.
    scheutje azijn, 4 eieren
  • Roer het geperste teentje knoflook door de yoghurt en breng op smaak met wat zout.
    150 ml dikke Turkse of Griekse yoghurt, 1 teentje knoflook
  • Smelt de boter in een pannetje en roer er de paprikapoeder, komijn en chilivlokken door.
    30 gram roomboter, 1/2 theelepel komijnpoeder, 1/2 theelepel paprikapoeder, 1 mespuntje chilivlokken
  • Verdeel de yoghurt over twee borden.
  • Schep de gepocheerd eieren voorzichtig uit de pan met een schuimspaan of grote lepel en leg op ieder bord twee gepocheerde eieren op de yoghurt.
  • Verdeel de kruidige boter over de borden. Decoreer met grofgehakt koriander.
    verse koriander
  • Serveer direct met brood, toast, pita of flatbread. 
Delen op Facebook