Breng het water net tegen de kook aan. Doe er een scheutje azijn bij. Breek een eitje in een zeefje, laat even kort uitlekken en giet het ei daarna in het kokend water. Herhaal met de andere eieren. Pocheer de eieren drie minuten.
scheutje azijn, 4 eieren
Roer het geperste teentje knoflook door de yoghurt en breng op smaak met wat zout.
150 ml dikke Turkse of Griekse yoghurt, 1 teentje knoflook
Smelt de boter in een pannetje en roer er de paprikapoeder, komijn en chilivlokken door.
30 gram roomboter, 1/2 theelepel komijnpoeder, 1/2 theelepel paprikapoeder, 1 mespuntje chilivlokken
Verdeel de yoghurt over twee borden.
Schep de gepocheerd eieren voorzichtig uit de pan met een schuimspaan of grote lepel en leg op ieder bord twee gepocheerde eieren op de yoghurt.
Verdeel de kruidige boter over de borden. Decoreer met grofgehakt koriander.
verse koriander
Serveer direct met brood, toast, pita of flatbread.