Ga terug Email Link
–+ servings
Dadel havermout repen

Dadel havermout repen

Vezelrijk en goed vullend tussendoortje!
Print Pin
Gang: snack
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Koeltijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Servings: 6 stuks

Wat heb je nodig:

  • Keukenmachine of blender
  • Siliconen 'reep' vorm

Ingrediënten

  • 200 gram medjoul dadels zonder pit
  • 2 eetlepels havermout
  • 2 eetlepels noten walnoten, pistache, pecan etc.
  • 2 eetlepels geraspte kokos optioneel
  • 1 eetlepel gedroogde cranberries of rozijnen optioneel

Aan de slag!

  • Verwijder de pitten uit de dadels.
  • Maal ze fijn in de keukenmachine. Voeg vervolgens de noten en havermout toe en maal verder fijn.
  • Eindig eventueel met de geraspte kokos en of gedroogd fruit als rozijnen of cranberries.
  • Maak balletjes en druk deze in de reep vorm. Leg de vorm een uur in de vriezer.
  • Haal de repen daarna uit de vorm en bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast. Ik wikkel ze meestal nog in vetvrij papier.
Delen op Facebook