Ga terug Email Link
–+ servings
Deconstructed Beef Wellington

Deconstructed Beef Wellington

In deze versie van de klassieker worden alle onderdelen separaat geserveerd!
Print Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Brits
Trefwoord: kerst, vlees
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Servings: 4 personen

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 4 100 gram kogelbiefstuk of ossenhaas
  • 1 potje paddenstoelen tapenade met truffel
  • 8 plakken serano ham
  • 4 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 1 ei losgeklopt
  • 1 eetlepel olie
  • 25 gram roomboter
  • rucola of platte peterselie ter decoratie

Aan de slag!

  • Ontdooi de plakjes bladerdeeg en verwarm intussen de oven voor op 200 graden.
    4 plakjes roomboter bladerdeeg
  • Steek met een uitsteekvorm sterretjes uit het deeg (al dan niet in verschillende groottes). Prik met een vork gaatjes in het deeg en bestrijk de sterretjes met losgeklopt ei.
    1 ei
  • Bak de sterretjes 10 minuten in de oven. Laat afkoelen.
  • Gebruik dezelfde uitsteekvorm om op ieder bord twee sterretjes te maken met de paddenstoelen tapenade.
    1 potje paddenstoelen tapenade met truffel
  • Rol roosjes van de ham door de plakjes in de lengte dubbel te vouwen en vervolgens op te rollen. Leg er twee op ieder bord.
    8 plakken serano ham
  • Decoreer ieder bord met een aantal bladerdeeg sterretjes
  • Haal de biefstuk of ossenhaas een half uur vantevoren ui de koelkast. Bestrooi met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de biefstuk aan beide kanten aan. Smelt de roomboter erbij en bak de biefstuk gaar naar wens (rood of medium).
    4 100 gram kogelbiefstuk of ossenhaas, 1 eetlepel olie, 25 gram roomboter
  • Snijd de biefstuk in plakken en serveer op de opgemaakte borden. Decoreer eventueel met wat rucola of platte peterselie.
    rucola of platte peterselie
Delen op Facebook