Ga terug Email Link
–+ servings
Florentines uit De Zoete Oven

Florentines

Frans koekje van amandelen, gedroogd fruit en chocolade
Print Pin
Gang: koek
Keuken: Frans
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Servings: 30 stuks

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 100 gram roomboter
  • 100 gram suiker
  • 100 gram honing
  • 150 gram amandelschaafsel
  • 50 gram rozijnen of ander gedroogd fruit
  • 1 sinaasappel alleen de rasp
  • 150 gram chocolade puur

Aan de slag!

  • Bekleed een braadslede met bakpapier. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Doe de boter, suiker en honing in een steelpan en breng al roerende aan de kook totdat alle suiker is opgelost.
    100 gram roomboter, 100 gram suiker, 100 gram honing
  • Haal van het vuur en meng er de rozijnen, sinaasappelrasp en amandelschaafsel door.
    150 gram amandelschaafsel, 50 gram rozijnen, 1 sinaasappel
  • Spreid met een spatel uit over het bakpapier tot een egale dunne lap.
  • Bak in 20 minuten goudbruin.
  • Laat ca. 20 minuten afkoelen en knip de lap dan met papier en al in repen van 5 cm. breed. Verwijder het papier en knip iedere reep in stukjes. Laat ondersteboven op een rooster volledig afkoelen en uitharden.
  • Smelt de chocolade au-bain-marie. Bestrijk de gladde onderkant met behulp van een bakkwast met de chocolade. Laat hard worden.
    150 gram chocolade
Delen op Facebook