Ga terug Email Link
+ servings
focaccia rozemarijn zeezout

Focaccia rozemarijn zeezout

Heerlijk luchtig Italiaans brood, perfect om pastasaus te dippen!
Print Pin
Gang: Brood
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd: 1 uur 45 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Servings: 1 brood

Ingrediënten

  • 150 gram bloem
  • 4 gram gist
  • 100 ml water lauwwarm
  • 2 eetlepels olijfolie plus extra om in te vetten
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel grof zeezout of flakes
  • 1 takje verse rozemarijn

Aan de slag!

  • Doe de bloem, gist, water, 1 eetlepel olijfolie en zout (niet het grove zeezout)  in de kom van een standmixer en kneed in ca. 15 minuten tot een soepel deeg.
    150 gram bloem, 4 gram gist, 100 ml water, 2 eetlepels olijfolie, 1/2 theelepel zout
  • Haal het deeg uit de kom, vet deze in me een beetje olijfolie en leg het deeg terug. Bedek met een theedoek en laat op een warme plek 1 uurtje rijzen.
  • Vet een ovenschaal of bakvorm van ca 15 x 25 cm in. Doe hier het deeg in en druk de lucht eruit. Dek weer af met de theedoek en laat nog een keer 30 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Ris het takje rozemarijn en hak fijn.
    1 takje verse rozemarijn
  • Duw met je vingers gaten in het deeg. Besprenkel met een eetlepel olijfolie en bestrooi met de fijngehakte rozemarijn en het zeezout.
    1 theelepel grof zeezout of flakes
  • Bak de focaccia in de oven in 20 minuten gaar.
Delen op Facebook