Doe de bloem, gist, water, 1 eetlepel olijfolie en zout (niet het grove zeezout) in de kom van een standmixer en kneed in ca. 15 minuten tot een soepel deeg.
150 gram bloem, 4 gram gist, 100 ml water, 2 eetlepels olijfolie, 1/2 theelepel zout
Haal het deeg uit de kom, vet deze in me een beetje olijfolie en leg het deeg terug. Bedek met een theedoek en laat op een warme plek 1 uurtje rijzen.
Vet een ovenschaal of bakvorm van ca 15 x 25 cm in. Doe hier het deeg in en druk de lucht eruit. Dek weer af met de theedoek en laat nog een keer 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Ris het takje rozemarijn en hak fijn.
1 takje verse rozemarijn
Duw met je vingers gaten in het deeg. Besprenkel met een eetlepel olijfolie en bestrooi met de fijngehakte rozemarijn en het zeezout.
1 theelepel grof zeezout of flakes
Bak de focaccia in de oven in 20 minuten gaar.