Ga terug Email Link
–+ servings
Hangop met gemarineerde aardbeien

Hangop met gemarineerde aardbeien

In aceto balsamico gemarineerde aardbeien met romige hangop
Print Pin
Gang: Nagerecht
Keuken: Nederlands
Trefwoord: zomer
Voorbereidingstijd: 8 uur 30 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 8 uur 35 minuten
Servings: 4 personen

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 250 gram Hollandse aardbeien
  • 2 eetlepels aceto balsamico
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 6 blaadjes verse munt
  • 1 liter volle yoghurt

Aan de slag!

  • Leg een zeef op een (beslag)kom. Maak een schone theedoek nat en wring uit. Leg de doek in de zeef en giet de yoghurt erin. Zet alles een nacht in de koelkast om uit te laten lekken. Schep de hangop uit de theedoek en bewaar tot gebruik in een afgesloten bakje.
    1 liter volle yoghurt
  • Meng de aardbeien met de balsamico-azijn en het vanille-extract en laat ze minimaal een half uur marineren op kamertemperatuur.
    250 gram Hollandse aardbeien, 2 eetlepels aceto balsamico, 1/2 theelepel vanille extract
  • Roer er de in reepjes gesneden muntblaadjes door.
    6 blaadjes verse munt
  • Serveer de aardbeien met de hangop.
Delen op Facebook