Ga terug Email Link
+ servings
Jan Hagel koekjes

Jan Hagel koekjes

Oer hollandse koekjes met kaneel, amandelen en greinsuiker
Print Pin
Gang: koek
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 30 koekjes (ca.)

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 150 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gram suiker
  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 snufje zout
  • 1 ei
  • 40 gram greinsuiker
  • 40 gram geschaafde amandelen

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Klop de boter en suiker romig.
    150 gram roomboter, 100 gram suiker
  • Kluts het ei en voeg de helft toe aan de boter. Voeg ook bloem, bakpoeder, een snufje zout en kaneel toe en kneed tot een stevig deeg.
    250 gram bloem, 1 theelepel bakpoeder, 1 theelepel kaneel, 1 ei, 1 snufje zout
  • Bekleed je bakplaat met bakpapier. Rol het deeg uit tot het bijna net zo groot is als het bakpapier. Snijd de randen rondom recht.
  • Bestrijk het deeg met de andere helft van het geklutste ei. Verdeel de greinsuiker en geschaafde amandelen over het deeg. Druk lichtjes aan.
    40 gram greinsuiker, 40 gram geschaafde amandelen
  • Bak de koek in ongeveer 20 minuten goudbruin. Haal uit de oven en snijd direct met een scherp mes in rechthoekjes. Laat afkoelen op een rooster.
Delen op Facebook