Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop de boter en suiker romig.
150 gram roomboter, 100 gram suiker
Kluts het ei en voeg de helft toe aan de boter. Voeg ook bloem, bakpoeder, een snufje zout en kaneel toe en kneed tot een stevig deeg.
250 gram bloem, 1 theelepel bakpoeder, 1 theelepel kaneel, 1 ei, 1 snufje zout
Bekleed je bakplaat met bakpapier. Rol het deeg uit tot het bijna net zo groot is als het bakpapier. Snijd de randen rondom recht.
Bestrijk het deeg met de andere helft van het geklutste ei. Verdeel de greinsuiker en geschaafde amandelen over het deeg. Druk lichtjes aan.
40 gram greinsuiker, 40 gram geschaafde amandelen
Bak de koek in ongeveer 20 minuten goudbruin. Haal uit de oven en snijd direct met een scherp mes in rechthoekjes. Laat afkoelen op een rooster.