Ga terug Email Link
+ servings
Japanse haverrijstsalade

Japanse haverrijstsalade

Een voedzame, gezonde en lekkere vegetarische lunch of maaltijd
Print Pin
Gang: Hoofdgerecht, lunchgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: vegetarisch
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Servings: 2 personen

Ingrediënten

Voor de Japanse dressing

Aan de slag!

  • Kook de rijst in 10 minuten gaar met wat zout en laat een beetje afkoelen.
    150 gram haverrijst
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en roer door de rijst.
    2 eetlepels tahini, 2 eetlepels Kewpie mayonaise, 1 eetlepel rijstazijn, 1/2 eetlepel mirin, 1 theelepel sojasaus, 1 theelepel sesamolie
  • Doe de rijst in twee kommetjes en verdeel hier de avocado, boontjes en zeekraal over.
    1 avocado, 150 gram edamame boontjes, zeekraal
  • Bestrooi met sesamzaadjes.
    geroosterde sesamzaadjes
Delen op Facebook