Meng de boter, basterdsuiker en vanillesuiker samen tot een romig mengsel. Voeg de eidooier toe en mix tot deze volledig is opgenomen.
225 gram roomboter, 150 gram witte basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 eidooier
Voeg de bloem en het zout toe en kneed tot een stevig deeg. Wikkel in folie en leg het minstens een uur in de koelkast om te rusten.
300 gram bloem, 1 snufje zout
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot ongeveer ½ cm dikte. Snijd de gewenste vormen uit in drievoud. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de vormen in 14-16 minuten op 190 graden gaar en goudbruin. Laat op een rooster volledig afkoelen.
Sla de slagroom stijf met de suiker. Meng in een andere kom de mascarpone met de advocaat. Voeg het mascarpone/advocaatmengsel toe aan de slagroom en meng kort. Doe in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.
60 ml slagroom, 60 gram mascarpone, 1/2 eetlepel suiker, 40 ml advocaat
Leg de eerste koekvorm op een mooi bord. Spuit hier toefjes advocaatcreme op. Leg er voorzichtig de volgende koekvorm op en herhaal. Bij de laatste koekvorm spuit je de toefjes en decoreer je met paaseitjes en taartdecoratie.
M&M paaseitjes, Taartdecoratie
Gebruik een goed scherp mes om de koektaart (voorzichtig!) aan te snijden.