Snijd de kip in stukjes van ca 2 . Mix de maizena met het water en voeg de sesamolie toe. Roer de kipfilet hier goed doorheen. Zet weg.
400 gram kipfilet of kippedij, 1,5 theelepel maizena, 1,5 eetlepel water, 1,5 theelepel sesamolie
Meng alle ingredienten voor de saus goed door elkaar.
3 theelepels donkere sojasaus, 2 eetlepels rijstazijn, 1,5 theelepel rijstwijn, 3 theelepels suiker, 3 theelepels maizena, 1,5 eetlepel water
Snijd het witte gedeelte van de lente-uit af en snijd in vier stukken. Verwijder de zaadlijsten van de rode pepers en halveer. Snijd de knoflook en gember in dunne plakjes
10 gedroogde chilipepers, 10 stengels lente-ui, 4 teentjes knoflook, 4 cm gember
Verhit een grote wok op hoog vuur met de zonnebloemolie. Bak hierin de gedroogde pepers en de sichuan pepers. Als het begint te geuren voeg je de kip toe.
3 eetlepels zonnebloemolie, 2 theelepel sichuan pepers
Roerbak voor 30 seconden en voeg vervolgens de lente-ui, knoflook en gember toe.
Roerbak tot de kip gaar is, voeg de saus toe en roer zodat alles bedekt is. Zet het vuur uit zodra de saus dik wordt. Voeg de pinda’s toe, roer door en serveer met (gebakken) rijst.
75 gram pinda's