Ga terug Email Link
–+ servings
Labneh met pistache

Labneh met pistache

Een heerlijke midden-oosterse dip!
Print Pin
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken: Midden Oosters
Trefwoord: vegetarisch
Voorbereidingstijd: 12 uur
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 12 uur 5 minuten
Servings: 1 portie

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 500 ml volle yoghurt
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 limoen alleen de rasp van de schil
  • 1 handje pistachenoten gepeld en ongezouten, grofgehakt
  • olijfolie
  • 10 gram platte peterselie grofgehakt
  • eetbare bloemblaadjes

Aan de slag!

  • Schep volle yoghurt met een halve theelepel zout in een vochtige schone theedoek (of een echte kaasdoek) en hang deze in een zeef boven een kom. Dek af met nog een theedoek en laat bij voorkeur een hele nacht uitlekken.
    500 ml volle yoghurt, 1/2 theelepel zout
  • Schep de dikke yoghurt die overblijft op een mooi bord.
  • Giet er goede olijfolie over en bestrooi met de rasp van een limoen, grofgehakte pistachenoten en platte peterselie. Ik gebruikte ook nog wat gedrooge eetbare bloemblaadjes (voor de looks). Hou je van wat pit dan kun je ook nog wat chilivlokken op de labneh strooien.
    1 limoen, 1 handje pistachenoten, olijfolie, 10 gram platte peterselie, eetbare bloemblaadjes
  • Serveer met (Turks) brood.
Delen op Facebook