Ga terug Email Link
+ servings
Makreel rilette

Makreel rilette

Een heerlijk smeersel voor op een stokbroodje of toastje. In een robuste en een lichtere versie!
Print Pin
Gang: Borrelhapje
Keuken: Frans
Trefwoord: vis
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Servings: 1 portie

Wat heb je nodig:

  • blender of staafmixer met hakmolen optioneel

Ingrediënten

  • 1 hele gerookte makreel 385 gram
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1/2 citroen sap en rasp van de schil

Voor de robuste versie:

  • 100 gram roomboter
  • 1 eetlepel crème fraiche

Voor de lichtere versie:

  • 125 ml crème fraiche
  • 12 gram verse bieslook

Aan de slag!

Voor de robuste versie:

  • Maak de makreel schoon. Prak het visvlees fijn met een vork in een kom.
    1 hele gerookte makreel
  • Verhit de boter in een steelpan totdat de boter goudbruin is gekleurd (beurre noisette, zie de tips hierboven). Schenk de boter onmiddellijk bij de makreel en meng met een vork door elkaar.
    100 gram roomboter
  • Voeg crème fraiche citroenrasp, sap en kappertjes toe en breng op smaak met peper.
    1 eetlepel kappertjes, 1/2 citroen, 1 eetlepel crème fraiche
  • Laat 30 minuten opstijven in de koelkast

Voor de lichtere versie:

  • Doe het visvlees in de blender of in het hakmolentje van je staafmixer.
    1 hele gerookte makreel
  • Voeg de crème fraîche, kappertjes en het sap en rasp van de halve citroen toe. Hak alles tot een smeuiig geheel.
    1/2 citroen, 125 ml crème fraiche, 1 eetlepel kappertjes
  • Roer er de fijngehakte bieslook door en breng op smaak met zout en peper.
    12 gram verse bieslook
Delen op Facebook