Ga terug Email Link
–+ servings
Mimosa 2.0

Mimosa 2.0 met eetbare parels

Een 2025 versie van de populaire mimosa cocktail!
Print Pin
Gang: Drankjes
Trefwoord: pasen
Bereidingstijd: 5 minuten
Koeltijd: 1 uur
Servings: 4 glazen

Wat heb je nodig:

  • Glazen maatbeker
  • Spuitflesje

Ingrediënten

  • 100 ml sinaasappelsap
  • 1 theelepel agar agar
  • 250 ml zonnebloemolie
  • Prosecco of cava

Aan de slag!

  • Plaats de zonnebloemolie in een maatbeker ca. 2 uur in de vriezer.
    250 ml zonnebloemolie
  • Verwarm de sinaasappelsap in een steelpan. Roer de agar agar door de warme vloeistof en breng verder aan de kook. Laat een minuutje doorkoken.
    100 ml sinaasappelsap, 1 theelepel agar agar
  • Laat de sinaasappelsap een paar minuutjes afkoelen. Giet over in een spuitflesje. Haal de olie uit de vriezer en spuit voorzichtig druppels in de koude olie. Je ziet dat de parels gevormd worden.
  • Giet de parels met olie door een zeef (de olie kun je opnieuw gebruiken) en spoel de parels voorzichtig af met water.
  • Bewaar de parels voor gebruik in een afsluitbaar bakje in de koelkast.
  • Verdeel de parels over vier glazen en vul af met cava of prosecco.
    Prosecco of cava
Delen op Facebook