Ga terug Email Link
–+ servings
mosselen tom kha kai

Mosselen tom kha kai

Mosselen, klaargemaakt in kokosmelk, kippenbouillon en smaakmakers als kaffir limoen en laos.
Print Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thais
Trefwoord: vis
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 6 minuten
Totale tijd: 11 minuten
Servings: 2 personen

Wat heb je nodig:

  • Mosselpan

Ingrediënten

  • 2 kilo verse mosselen
  • 1 sjalotje
  • 2 stengels lente-ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 cm laos/galangal in plakjes
  • 150 ml kokosroom
  • 150 ml kippenbouillon van een blokje
  • 1 stengel citroengras gekneusd
  • 4 kaffir limoenblaadjes
  • 10 takjes koriander
  • 1 eetlepel palmsuiker
  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels limoensap
  • crispy chili oil naar smaak

Aan de slag!

  • Spoel de mosselen goed af in ruim koud water. Verwijder kapotte exemplaren of open mosselen.
    2 kilo verse mosselen
  • Snijd de sjalot en lente-ui in ringen. Verhit de olijfolie in een ruime (mossel)pan en fruit hierin de sjalot en bosui een paar minuten aan.
    1 sjalotje, 2 stengels lente-ui, 1 eetlepel olijfolie
  • Pluk de blaadjes van de takjes koriander en hak de blaadjes grof. De steeltjes gaan in het kookvocht.
    10 takjes koriander
  • Voeg de kokosroom, kippenbouillon, citroengras, laos, limoenblaadjes, steeltjes koriander, palmsuiker, vissaus, limoensap en de mosselen toe. Doe het deksel op de pan en kook de mosselen op hoog vuur. Schud af en toe. Na ca. 5 minuten moeten alle mosselen open staan en zijn ze gaar.
    2 cm laos/galangal, 150 ml kokosroom, 150 ml kippenbouillon, 1 stengel citroengras, 4 kaffir limoenblaadjes, 1 eetlepel palmsuiker, 2 eetlepels vissaus, 2 eetlepels limoensap
  • Bestrooi de mosselen met de grofgehakte koriander en desgewenst wat crispy chili olie naar smaak. Serveer met rijst of naan.
    crispy chili oil
Delen op Facebook