Ga terug Email Link
–+ servings
oesterzwam kebab

Oesterzwam kebab met crispy rice

Vegetarische kebab gemaakt van oesterzwammen en geserveerd met knapperige rijst uit de oven
Print Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Midden Oosters
Trefwoord: vegetarisch
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Marineren: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 25 minuten
Servings: 2 personen

Wat heb je nodig:

  • houten spiesen

Ingrediënten

  • 350 gram oesterzwammen
  • 1 rode ui
  • 100 gram haverrijst
  • 1 eetlepel crispy chili oil
  • knoflooksaus

Voor de marinade

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel koriander
  • 1/2 theelepel kruidnagel

Aan de slag!

  • Scheur de oesterzwammen in repen.
    350 gram oesterzwammen
  • Meng de kruiden met de olie tot een pasta. Voeg zout naar smaak toe. Snijd de ui in 4 parten en haal los. Meng de kruidenpasta met je handen met de oesterzwam en ui, zodat alles een laagje marinade heeft. Zet min. 2 uur weg.
    1 rode ui, 3 eetlepels olijfolie, 1 theelepel komijnzaad, 1/2 theelepel kurkuma, 1 theelepel paprikapoeder, 1/2 theelepel knoflookpoeder, 1/2 theelepel kaneel, 1/2 theelepel koriander, 1/2 theelepel kruidnagel
  • Rijg de ui en oesterzwam afwisselend aan 4 spiesen.
  • Kook de haverrijst in 10 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 200 graden.
    100 gram haverrijst
  • Meng de rijst met een eetlepel crispy chili oil en spreid de rijst zo dun mogelijk uit op de bakplaat. Bak de rijst in 20 minuten knapperig. Leg er na 10 minuten ook de spiesen oesterzwam bij.
    1 eetlepel crispy chili oil
  • Serveer met knoflooksaus.
    knoflooksaus
Delen op Facebook