Schil en snipper de ui. Verhit in een grote pan de kokosolie en fruit hierin de ui in ca. 5 minuten.
1 ui, 2 eetlepels kokosolie
Snij de wortelen grof, schil en rasp de gember. Voeg de wortelen, gember, kerriepoeder en cayennepeper toe en bak nog 5 minuten mee.
1 kilo wortelen, 3 cm verse gember, 1/2 theelepel cayennepeper, 1 eetlepel kerriepoeder
Maak ondertussen bouillon van 1 liter water en de blokjes tuinkruidenbouillon. Voeg dit – samen met de kokosmelk – toe aan de wortelen. Doe de blaadjes djerek purut erbij.
2 blokjes tuinkruidenbouillon, 400 ml kokosmelk, 3 blaadjes djerek purut (kaffir limoen)
Breng aan de kook en laat - met het deksel schuin op de pan – ca. 15 minuten koken totdat de wortels zacht zijn. Haal met een opscheplepel wat wortel eruit voor de decoratie en verwijder de djerek purut blaadjes (die kun je weggooien).
Pureer met een staafmixer de soep helemaal glad. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Schep in kommen of borden en decoreer met fijngesneden wortel, koriander, geraspte kokos en gebakken uitjes.
verse koriander, gedroogde uitjes, kokosrasp