Ga terug Email Link
+ servings
Oosterse wortelsoep

Oosterse wortelsoep

Een flinke hoeveelheid groente met heerlijke Aziatische smaakmakers
Print Pin
Gang: Soep
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: vegetarisch
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 6 personen

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 1 kilo wortelen
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 ui
  • 3 cm verse gember
  • 3 blaadjes djerek purut (kaffir limoen)
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 2 blokjes tuinkruidenbouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • verse koriander, gedroogde uitjes, kokosrasp ter decoratie

Aan de slag!

  • Schil en snipper de ui. Verhit in een grote pan de kokosolie en fruit hierin de ui in ca. 5 minuten.
    1 ui, 2 eetlepels kokosolie
  • Snij de wortelen grof, schil en rasp de gember. Voeg de wortelen, gember, kerriepoeder en cayennepeper toe en bak nog 5 minuten mee.
    1 kilo wortelen, 3 cm verse gember, 1/2 theelepel cayennepeper, 1 eetlepel kerriepoeder
  • Maak ondertussen bouillon van 1 liter water en de blokjes tuinkruidenbouillon. Voeg dit – samen met de kokosmelk – toe aan de wortelen. Doe de blaadjes djerek purut erbij.
    2 blokjes tuinkruidenbouillon, 400 ml kokosmelk, 3 blaadjes djerek purut (kaffir limoen)
  • Breng aan de kook en laat - met het deksel schuin op de pan – ca. 15 minuten koken totdat de wortels zacht zijn. Haal met een opscheplepel wat wortel eruit voor de decoratie en verwijder de djerek purut blaadjes (die kun je weggooien).
  • Pureer met een staafmixer de soep helemaal glad. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
  • Schep in kommen of borden en decoreer met fijngesneden wortel, koriander, geraspte kokos en gebakken uitjes.
    verse koriander, gedroogde uitjes, kokosrasp
Delen op Facebook