Ga terug Email Link
+ servings
pad thai met kip

Pad thai met kip

Een van de meest populaire gerechten uit de Thaise keuken!
Print Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thais
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram kippendijfilet
  • 1 1/2 eetlepel tamarinde pasta
  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels palmsuiker
  • 300 gram rijstnoedels
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel olie
  • 200 gram taugé
  • 2 eieren losgeklopt
  • 2 lente uitjes in dunne ringen
  • 1 handje pinda's grofgehakt
  • 1 handje koriander grofgehakt

Aan de slag!

  • Snijd de kippendijen in stukjes.
    250 gram kippendijfilet
  • Maak een sausje van de tamarinde pasta, de vissaus en de palmsuiker.
    1 1/2 eetlepel tamarinde pasta, 2 eetlepels vissaus, 2 eetlepels palmsuiker
  • Week de noedels 3 minuten in gekookt water zodat ze net beetgaar zijn. Spoel daarna af in een vergiet met koud water.
    300 gram rijstnoedels
  • Snijd de knoflook en rode peper fijn.
    4 teentjes knoflook, 1 rode peper
  • Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en peper kort. Voeg de kip toe en wok deze op hoog vuur gaar (ca. 5 minuten). Voeg de taugé toe en bak nog een halve minuut mee.
    1 eetlepel olie, 200 gram taugé
  • Schep de kip en taugé naar de kant van de wok, zodat er in het midden ruimte vrijkomt voor de eieren. Voeg de losgeroerde eieren toe en schep om tot een roerei-structuur ontstaat.
    2 eieren
  • Voeg de noedels toe en schep de saus erdoor. Warm en roer nog even goed door. 
  • Bestrooi met de lente-ui, koriander en fijngehakte pinda’s en serveer.
    2 lente uitjes, 1 handje pinda's, 1 handje koriander
Delen op Facebook