Snijd de kippendijen in stukjes.
250 gram kippendijfilet
Maak een sausje van de tamarinde pasta, de vissaus en de palmsuiker.
1 1/2 eetlepel tamarinde pasta, 2 eetlepels vissaus, 2 eetlepels palmsuiker
Week de noedels 3 minuten in gekookt water zodat ze net beetgaar zijn. Spoel daarna af in een vergiet met koud water.
300 gram rijstnoedels
Snijd de knoflook en rode peper fijn.
4 teentjes knoflook, 1 rode peper
Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en peper kort. Voeg de kip toe en wok deze op hoog vuur gaar (ca. 5 minuten). Voeg de taugé toe en bak nog een halve minuut mee.
1 eetlepel olie, 200 gram taugé
Schep de kip en taugé naar de kant van de wok, zodat er in het midden ruimte vrijkomt voor de eieren. Voeg de losgeroerde eieren toe en schep om tot een roerei-structuur ontstaat.
2 eieren
Voeg de noedels toe en schep de saus erdoor. Warm en roer nog even goed door.
Bestrooi met de lente-ui, koriander en fijngehakte pinda’s en serveer.
2 lente uitjes, 1 handje pinda's, 1 handje koriander