Ga terug Email Link
+ servings
poké bowl met avocado en krab

Poké bowl met avocado en krab

Een heerlijke lunch of hoofdgerecht voor één
Print Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: vis
Voorbereidingstijd: 45 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Servings: 1 persoon

Ingrediënten

Aan de slag!

  • Kook de rijst gaar in water met zout. Roer de suiker door de rijstazijn en roer deze dressing door de nog warme rijst. Laat de rijst afkoelen tot kamertemperatuur, dit gaat het handigst/snelst wanneer je het zo veel mogelijk uitspreid in een grote schaal.
    50 gram rode rijst (riso vignola), 1 eetlepel rijstazijn, 1 theelepel suiker
  • Snijd de avocado in mooie plakjes.
    1/2 avocado
  • Breng het krabvlees op smaak met sriracha saus (naar smaak!).
    1 blikje krab, sriracha saus
  • Doe de rijst in een mooie schaal en verdeel hier de avocado, krab en tuinkers over. Ik deed nog wat Japanse Kewpie mayonaise over de krab (want lichte verslaving).
    tuinkers, kewpie mayonaise
Delen op Facebook