Ga terug Email Link
+ servings
Siciliaanse pasta met ansjovis en rozijnen

Siciliaanse pasta met ansjovis en rozijnen

Een bijzondere en heerlijke smaakcombinatie!
Print Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: vis
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Servings: 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gram pasta naar keuze
  • 2 uien
  • 1 eetlepel roomboter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 25 gram rozijnen
  • 10 ansjovis filets fijngehakt
  • zwarte olijven naar smaak, in ringen
  • Parmezaanse kaas geraspt

Aan de slag!

  • Snijd de ui in halve ringen. Fruit de ui met 2 el olijfolie en de boter in ca. 30 minuten op laag vuur tot ze zacht en goudbruin zijn. Roer regelmatig om. 
    2 uien, 1 eetlepel roomboter, 2 eetlepels olijfolie
  • Kook intussen de pasta  in water met wat zout. 
    200 gram pasta
  • Snijd de knoflook in plakjes en meng dit, samen met de balsamico, door de ui. Voeg na een minuut een scheutje kookvocht van de pasta, de rozijnen, de olijven en de ansjovis toe en gaar ca. 5 minuten op laag vuur.
    2 teentjes knoflook, 1 eetlepel balsamico azijn, 25 gram rozijnen, 10 ansjovis filets, zwarte olijven
  • Voeg de pasta toe. Als het te droog is kun je nog wat extra kookvocht toevoegen. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas. 
    Parmezaanse kaas
Delen op Facebook