Ga terug Email Link
–+ servings
Snelle rendang balletjes

Snelle rendang balletjes

Een snelle versie van de bekende Indonesische stoofschotel
Print Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indonesische
Voorbereidingstijd: 3 minuten
Bereidingstijd: 17 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Servings: 4 personen

Wat heb je nodig:

  • Blender of staafmixer

Ingrediënten

Voor de boemboe

  • 1 ui grof gesneden
  • 3 teentjes knoflook in plakjes
  • 1 rode chilipeper zonder zaadlijsten, in ringetjes
  • 3 cm verse gember geschild, in plakjes
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • 2 eetlepels ketjap manis

Voor de rendang balletjes:

  • 4 runderbraadworsten
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Aan de slag!

  • Pureer de ui met de knoflook, de chilipeper, gember, komijn, koriander en ketjap met de staafmixer (of in de keukenmachine) tot een fijne kruidenpasta (boemboe).
    1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 rode chilipeper, 3 cm verse gember, 1 theelepel komijnpoeder, 2 theelepels korianderpoeder, 2 eetlepels ketjap manis
  • Verwijder het vel van de worsten en draai balletjes van het vlees (ca. 12 stuks).
    4 runderbraadworsten
  • Verhit de olie in een hapjespan en fruit de boemboe ca. 3 minuten. Voeg de balletjes toe en bak nog 3 minuten mee.
    2 eetlepels zonnebloemolie
  • Voeg nu de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat vervolgens- met het deksel op de pan en op een laag vuur - 10 minuen sudderen. Breng op smaak met zout en eventueel wat sambal.
    200 ml kokosmelk
  • Serveer met rijst en sperziebonen.
Delen op Facebook