Ga terug Email Link
–+ servings
soepa avgolemono

Soepa avgolemono

Griekse kippensoep met citroen en ei
Print Pin
Gang: Soep
Keuken: Grieks
Bereidingstijd: 1 uur
Servings: 2 liter

Ingrediënten

  • 2 liter kippenbouillon (of water met kippenbouillonblokje)
  • 4 kippenbouten
  • 150 gram rijst
  • 2 eieren
  • 1 citroen

Aan de slag!

  • Breng twee liter water met een bouillonblokje of twee liter kant-en-klare kippenbouillon aan de kook.
    2 liter kippenbouillon
  • Voeg de kippenpoten of bouten toe en laat ca. 45 minuten koken. Schep eventueel schuim van de oppervlakte af.
    4 kippenbouten
  • Verwijder de kip en voeg de rijst toe, kook in ca. 10 minuten gaar.
    150 gram rijst
  • Trek het kippenvlees los en in stukjes (verwijder het vel) en doe de kip terug in de pan.
  • Klop in een kom de eieren los en voeg hier de citroensap aan toe. Voeg een paar soeplepels hete bouillon aan het ei-citroenmengsel en klop goed door. Voeg het mengsel toe aan de soep en roer nog even goed door.
    2 eieren, 1 citroen
Delen op Facebook