Ga terug Email Link
+ servings
thai coconut dumpling soup

Thai coconut dumpling soup

Een heerlijke snelle en vullende soep!
Print Pin
Gang: Soep
Keuken: Thais
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Servings: 1 persoon

Ingrediënten

  • 250 ml kippenbouillon (water + half bouillonblokje)
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel verse gember geraspt
  • zonnebloemolie
  • 1 eetlepel rode curry pasta
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 theelepel vissaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel palmsuiker
  • 1 scheutje limoensap
  • 3 dumplings
  • verse koriander of lente-ui

Aan de slag!

  • Rasp het teentje knoflook en bak deze – samen met de gember en de rode curry pasta - een half minuutje in wat zonnebloemolie aan in de pan.
    1 teentje knoflook, 1 theelepel verse gember, 1 eetlepel rode curry pasta, zonnebloemolie
  • Doe er de kippenbouillon en kokosmelk bij. Breng op smaak met sojasaus, vissaus, sesamolie, palmsuiker en limoensap. Roer alles goed door en laat 5 minuten koken.
    250 ml kippenbouillon, 100 ml kokosmelk, 1 theelepel sojasaus, 1 theelepel vissaus, 1 theelepel sesamolie, 1 theelepel palmsuiker, 1 scheutje limoensap
  • Bereid de dumplings in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    3 dumplings
  • Doe de soep in een kom en serveer er de dumplings in. Top af met fijngehakte koriander of ringetjes lente ui.
    verse koriander of lente-ui
Delen op Facebook