Ga terug Email Link
+ servings

Thaise geroosterde paprika

Een lekker bijgerecht, de limoen en korianderzaadjes geven het een bijzonder lekkere smaak
Print Pin
Gang: Bijgerecht
Keuken: Thais
Trefwoord: oven
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Servings: 1 portie

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 3 paprika's verschillende kleuren
  • 0,5 eetlepel korianderzaad
  • 1 theelepel vissaus
  • 0,5 limoen
  • olijfolie

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de paprika’s in vieren. Verwijder steeltje en zaadlijst. Leg in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Rooster de paprika’s in ca. 40 minuten gaar in de oven.
  • Haal uit de oven en dek af met aluminiumfolie. Na ca. een half uur kun je gemakkelijk het velletje verwijderen. Je kunt het ook laten zitten.
  • Rooster het korianderzaad even kort in een droge koekenpan totdat deze begint te geuren (ca 2 minuutjes). Stamp grof in een vijzel.
  • Leg de paprika’s op een mooie schaal en besprenkel met de vissaus. Knijp er het sap van een halve limoen over uit. Bestrooi met het grof gestampte korianderzaad.
Delen op Facebook