Ga terug Email Link
–+ servings
Tuiles maken

Tuiles maken

Een dun en knapperig 'koekje' ter decoratie van een gerecht
Print Pin
Gang: amuse, voorgerecht
Keuken: Frans
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 8 minuten
Totale tijd: 13 minuten
Servings: 12 stuks

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 1 eiwit
  • 18 gram bloem
  • 13 gram roomboter
  • gedroogde dragon of oregano optioneel
  • 1 snufje zout

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Klop het eiwit los met de bloem.
  • Smelt de boter langzaam in een pannetje of in de magnetron en giet het bij het eiwit mengsel.
  • Voeg dragon (optioneel) en zout toe en klop tot een egaal mengsel.
  • Verdeel de helft over de siliconen vorm en strijk af met de spatel. Het beslag moet alleen in de visgraat, de bovenkant moet helemaal schoon gestreken.
  • Bak ca. 8 minuten in de oven. Je kunt de visgraatjes er vrijwel meteen voorzichtig uitdrukken.
  • Herhaal met de andere helft van het beslag.
Delen op Facebook