Ga terug Email Link
–+ stuks

Chocoladeflikken

Kleine rondjes van chocolade, belegd met musketzaad, noten, fruit of muisjes
Print Pin
Gang: Snoep
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 10 minuten
afkoeltijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Servings: 12 stuks
Voorkomt dat je scherm in slaapstand gaat tijdens het koken

Wat heb je nodig:

  • Siliconen mal
  • au-bain-marie smeltpan
  • pan

Ingrediënten

  • 100 gram chocolade puur, melk of wit
  • musketzaadjes
  • notenmix pistache, amandel, walnoot, hazelnoot
  • muisjes
  • gevriesdroogd fruit

Aan de slag!

  • Smelt de chocolade au-bain-marie door het smeltpannetje boven een pan met een laagje kokend water (op laag vuur) te hangen.
    100 gram chocolade
  • Voor de lekkerste chocolade moet je deze 'tempereren'. Ik doe dat meestal door 3/4 van de chocolade te smelten en de laatste 1/4 van het vuur af er door te roeren totdat alle chocolade gesmolten is.
  • Verdeel de chocolade met een lepeltje over de vorm. Tik met de vorm op het aanrecht om de chocolade goed te laten uitvloeien.
  • Bestrooi naar wens met noten, gedroogd fruit, musketzaadjes of muisjes.
    musketzaadjes, notenmix, muisjes, gevriesdroogd fruit
  • Laat in de koelkast minimaal 2 uur hard worden.
Delen op Facebook