Ga terug Email Link
–+ servings
eggs benedict

Eggs benedict

Gepocheerde eieren op toast met hollandaise saus
Print Pin
Gang: lunchgerecht, Ontbijt
Keuken: Brits
Trefwoord: ei
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Servings: 2 personen

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1 eierdooier op kamertemperatuur
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel water
  • 100 gram roomboter
  • 4 sneetjes toast, brood of muffin

Aan de slag!

  • Breng water in een ruime pan net tegen de kook aan. Breek een ei boven een zeefje, laat iets uitlekken en laat in het water glijden. Herhaal met de andere eieren. Laat 4 minuten zachtjes koken.
  • Smelt ondertussen de boter in een pannetje op een heel laag vuur.
  • Doe de eierdooier met het water, citroensap en een snuf zout in een hoge maatbeker.
  • Doe de gesmolten boter in een maatbekertje of kannetje.
  • Zet de staafmixer op de eierdooier in de maatbeker, zet aan en giet er langzaam de gesmolten boter bij. Beweeg de staafmixer op en neer, je ziet het vanzelf in hollandaise saus veranderen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Haal de gepocheerde eieren uit het water met een schuimspaan en laat even uitlekken op een stuk keukenpapier.
  • Leg de eieren op de toast of muffins en schep er de hollandaise saus over. Serveer direct.
Delen op Facebook