Breng water in een ruime pan net tegen de kook aan. Breek een ei boven een zeefje, laat iets uitlekken en laat in het water glijden. Herhaal met de andere eieren. Laat 4 minuten zachtjes koken.
Smelt ondertussen de boter in een pannetje op een heel laag vuur.
Doe de eierdooier met het water, citroensap en een snuf zout in een hoge maatbeker.
Doe de gesmolten boter in een maatbekertje of kannetje.
Zet de staafmixer op de eierdooier in de maatbeker, zet aan en giet er langzaam de gesmolten boter bij. Beweeg de staafmixer op en neer, je ziet het vanzelf in hollandaise saus veranderen. Breng op smaak met zout en peper.
Haal de gepocheerde eieren uit het water met een schuimspaan en laat even uitlekken op een stuk keukenpapier.
Leg de eieren op de toast of muffins en schep er de hollandaise saus over. Serveer direct.